Woonwinkel Hummel in Haulerwijk wordt overgenomen door Home Center in Wolvega

Het terrein van Hummel in Haulerwijk. Foto: Rens Hooyenga Foto: Rens Hooyenga

Woonwinkel Hummel in Haulerwijk wordt per 1 maart 2023 overgenomen door Home Center in Wolvega. Home Center bouwt aan de grootste keukenboulevard van Noord-Nederland.

Hummel Haulerwijk maakt plaats voor 58 nieuwbouwwoningen op haar terrein. Hierdoor sluit Hummel Keukens, Badkamers en Wonen per 1 maart 2023 haar deuren. De badkamervestiging in Assen blijft bestaan.

De gehele keuken-, badkamer- en woonwinkel van Hummel Haulerwijk gaat in de leegverkoop. Klanten krijgen kortingen op showroomkeukens, showroombadmeubels en showroommeubels.

Per 1 maart worden alle keuken- en woonorders uitgeleverd via Home Center . De badkamerorders worden uitgeleverd via Hummel Assen . Alle lopende orders worden tot 1 maart uitgeleverd door Hummel.

Showroom

Hummel is al meer dan veertig jaar in Haulerwijk gevestigd. In 1979 startte Jenne Hummel als kruidenier. In de zomer van 2015 slaat het noodlot toe in het pand van Hummel Keukens. Door een blikseminslag ontstaat op de eerste zondag van juli een flinke brand en raakt het pand onherstelbaar beschadigd. De showroom moet noodgedwongen tot de grond toe worden afgebroken. In de zomer van 2018 bereikt Hummel een nieuwe mijlpaal. Naast de bestaande showrooms van de badkamer- en keukenafdeling wordt Hummel Wonen gerealiseerd. het bedrijf krijgt een showroom van 5500 m².

Nieuwbouw

De 58 woningen komen tussen de skeelerbaan en de sporthal te liggen. Het plan bestaat uit een mix van woningen. Er is ruimte voor sociale woningbouw, appartementen, starterswoningen, levensloopbestendige woningen, rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een aantal vrije kavels. Het plan wordt in een later stadium definitief gemaakt. De woningen worden ingepast tussen de bestaande huizen rondom het terrein.

Meer informatie over de nieuwbouwplannen is te vinden op nieuwbouwhummelhaulerwijk.nl

Nieuws

menu