Winkelhart Oosterwolde zet bloemetjes weer buiten: 'we bieden bezoekers een kleurrijke ontvangst'

Koplopers Vanessa de Vos (Vos&Zo) en Mark Wever (Top1Toys) overhandigen de eerste plant aan collega Winkelhart-ondernemer Piet van der Heide (Sjouke van der Heide). FotoTekst.nl

De terrassen mogen in de middag open en bij de winkels kunnen we weer zonder afspraak terecht. Reden voor een feestje, zo vinden de ondernemers van Winkelhart Oosterwolde. Ze hebben daarom letterlijk de bloemetjes buitengezet.

Het kleurrijke initiatief is afkomstig van de zogenoemde ‘Koplopers’. Dit is een groep van zo’n kleine twintig ondernemers, gevestigd in het Winkelhart Oosterwolde. Gezamenlijk zetten zij de schouders eronder, om het centrum van het dorp beter op de kaart te zetten. Ook enkele andere ondernemers uit het Winkelhart zijn bij de bloemenactie aangehaakt.

De plaatselijk bloemenshop Tuindorado heeft de planten tegen een gereduceerd tarief beschikbaar gesteld. In totaal zijn vrijdagmiddag dertig planten uitgedeeld. „Met deze vrolijke bloemenactie willen we aan de consument laten zien dat ze van harte welkom zijn in Winkelhart Oosterwolde. We bieden ze zo een kleurrijk ontvangst”, aldus Niels Tel, de huidige voorzitter van de Koplopersgroep en tevens marketingcoördinator van Winkelhart Oosterwolde. „Veel ondernemers hebben het door corona moeilijk, maar door gezamenlijk de bloemetjes weer buiten te zetten, laten we zien dat we positief blijven en samen vooruit willen.”

De eindejaarsactie, die vanwege de lockdown eind 2020 noodgedwongen moest worden stilgelegd, zal waarschijnlijk binnenkort ook worden hervat. „We zijn momenteel aan het plannen hoe en wanneer we deze spetterende actie weer kunnen herstarten. Maar voor nu eerst ‘Welkom in Winkelhart Oosterwolde’, wij zetten de bloemetjes (gepast met inachtneming van de corona-maatregelen) weer buiten.”