Aangeboden door: Dutz Floors

Vloerverwarming houten vloeren

Eigen foto

Grijze dagen, zware regen, dalende temperaturen – ook in Groningen is de herfst officieel weer begonnen. Rond deze tijd van het jaar is er weinig lekkerder dan thuiskomen in een prettig en behaaglijk huis. In een interieur waar jij blij van wordt en waarvan je dagelijks geniet.

Een manier om het wooncomfort te verhogen, is vloerverwarming. Maar kun je wel vloerverwarming nemen als je een houten vloer hebt of gaat kopen? In dit blog lees je er meer over.

Kan vloerverwarming onder houten vloeren?

Veel mensen vragen zich af of vloerverwarming en houten vloeren wel samengaan. Een terechte vraag, want vroeger bestond dit nog niet. Destijds bestonden veel vloeren volledig uit eikenhout, zonder onderlaag.

Houten-vloeren-specialist Dutzfloors heeft er iets op bedacht. Dit jonge bedrijf uit Beetsterzwaag produceert uitsluitend houten vloeren van Europees eikenhout. Maar in tegenstelling tot massieve houten vloeren gebruikt Dutzfloors het eikenhout als toplaag, met daaronder afwisselende onderlagen. Die gelaagdheid maakt de werking van het eikenhout minimaal. Ook wanneer er vloerverwarming onder ligt. De grote meerderheid van de door Dutzfloors geproduceerde vloeren wordt gelegd in combinatie met vloerverwarming of vloerverkoeling.

Minimale werking, maximaal comfort

Ook in Groningen zijn houten vloeren op vloerverwarming populairder dan ooit. Comfort is een belangrijke reden. Lekker op blote voeten of met sokken aan door huis lopen, zonder dat je ooit koude voeten krijgt. Europees eikenhout is van nature warmer dan PVC, maar heeft dezelfde lage warmteweerstand. Vloerverwarming verwarmt een eikenhouten vloer heel gelijkmatig over het vloeroppervlak, waardoor het vervolgens overal in huis lekker is. Eikenhout houdt warmte zo goed vast dat het nog een hele tijd warm blijft, ook als de vloerverwarming al uit staat.

Maar er is nog een reden voor de populariteit van vloerverwarming: kostenbesparing. Dit, in combinatie met de gelijkmatige verwarming, kan de jaarlijkse stookkosten behoorlijk naar beneden brengen. Daarbij is vloerverwarming energiezuinig en heeft het weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk dat je de vloerverwarming door een goed installatiebedrijf laat aanleggen.

Maatwerk houten vloeren met vloerverwarming

Niet iedereen heeft dezelfde smaak qua interieur. Gelukkig maar! Sommige mensen vinden een modern en strak interieur mooi, bijvoorbeeld met Scandinavische invloeden. Anderen houden meer van een gezellig en rustiek geheel, aangevuld met warme kleuren. Dutzfloors produceert op maat gemaakte houten vloeren met vloerverwarming. Het mooie aan dit maatwerk is dat er qua uitstraling voor iedereen wat wils is. Jouw droomvloer werkelijkheid laten worden, dat is het idee.

Klanten bepalen zelf de kleurtint van het hout, maar kunnen ook het aantal noesten op de planken aanpassen. Beide elementen spelen een grote rol in de look en feel van een houten vloer. Zo ogen veel noesten drukker, terwijl weinig tot geen noesten juist rust creëren.

En wat te denken van de legwijze? Ga je voor een tijdloos visgraatpatroon, Hongaarse punt of toch voor rechte planken? Elk patroon heeft z’n eigen charme. Visgraat en Hongaarse punt zijn klassiek en hedendaags tegelijkertijd. Rechte planken vloeren zijn weliswaar minder uitgesproken, al zijn ook hier de mogelijkheden ontzettend groot. Ook extra brede planken of zelfs afwisselende plankbreedtes vallen onder de mogelijkheden. Wat je smaak ook is, voor elke interieurstijl is een bijpassende vloer te maken.

Een showroom vol vloerinspiratie, vlakbij Drachten

Genoeg gelezen en wil je de vloeren met vloerverwarming van dichtbij bekijken? In Beetsterzwaag vind je Dutzfloors ’ grote woonboerderij vol prachtige houten vloeren. Het jonge team vloerspecialisten laat je graag ervaren hoe prettig de combinatie van vloerverwarming en houten vloeren aanvoelt.

Ook beantwoorden ze alle vragen die je mogelijk hebt over houten vloeren, onderhoud, vloerverkoeling, en de mogelijkheden voor jouw woning. Wees wel gewaarschuwd: als je eenmaal ervaart hoe prettig vloerverwarming is, wil je waarschijnlijk nooit meer anders.

Nieuws

menu