Veelzeggend neemt Horen, Zien & Spreken over

Eigen foto

Wolvega - Per 18 februari is Logopediepraktijk Horen, Zien & Spreken in Wolvega overgenomen door Veelzeggend, dat tevens gevestigd is in Wolvega.

Logopediepraktijk Horen, Zien & Spreken is in maart 2015 opgericht door Saeske Reitsema en was gevestigd aan Hoofdstraat West 8. Saeske besloot haar praktijk te verkopen. “Het stopzetten van de praktijk gaat me aan het hart, maar de keuze om deze te verkopen aan iemand die Wolvega en alle instanties en scholen in de omgeving zo goed kent, voelt goed.’

De collega van Saeske, Elisa Pals, blijft werken op de praktijklocatie aan Hoofdstraat West. Ondanks de overname verandert er voor de huidige cliënten haast niets. Voor toekomstige cliënten zijn er meerdere praktijklocaties in Wolvega en kan er voorkeur worden aangegeven. Veelzeggend is gevestigd in Wolvega, Appelscha, Oldeberkoop, Steggerda, Munnekeburen en Makkinga. Het is een praktijk voor logopedie en dyslexie met ruime ervaring in het adviseren, onderzoeken en behandelen van kinderen en volwassenen.

Het team bestaat uit 8 dames: Erica, Annemieke, Sybrine en Chantal zijn logopedist en dyslexiespecialist. Anouk, Elise, Marieke en Elisa werken als logopedist bij Veelzeggend. ‘Ons streven is om passende zorg te bieden. Vandaar onze combinatie van logopedie, dyslexie en andere bijscholingen. Logopedie en dyslexie is allebei allesomvattend en dat maakt het werk ook zo leuk. Iedere behandeling is weer anders, maar het doel is altijd om optimale zorg te verlenen’, zegt Erica Scholten-Vuist.Bij Veelzeggend wordt voor iedere cliënt wordt een behandelplan op maat gemaakt. Dit geldt voor zowel de logopediebehandeling als de dyslexiebehandeling. Bij de behandelingen van de kinderen worden bewust de ouders betrokken, zodat het oefenen thuis makkelijker gaat.

Logopedie zit in het basispakket en Veelzeggend heeft contracten met alle zorgverzekeraars en daardoor is er geen sprake van een eigen bijdrage. Het verrekenen met het eigen risico geldt pas vanaf 18 jaar. Het dyslexieonderzoek en -behandeling wordt vergoed door de gemeente. Veelzeggend heeft een samenwerkingsverband met Dyslexienetwerk Pento en daardoor contracten met alle gemeentes in Friesland en is er geen sprake van een eigen bijdrage.

www.veelzeggend.nl