Terrein van SPITS is helemaal rookvrij. 'Misschien dat meer organisaties willen bijdragen aan rookvrije generatie'

Edwin Frenay van ‘t Veen en Krista Hooghiemstra verklaren het terrein rookvrij. SPITS

Het terrein van het bedrijf SPITS in Oosterwolde is helemaal rookvrij.

In oktober 2020 heeft SPITS zich ten doel gesteld om op 1 juli 2021 een rookvrij terrein te hebben. Krista Hooghiemstra (HR Adviseur bij SPITS) heeft samen met 5 projectleden dit project aangepakt. “Alle initiatieven van bedrijven en organisaties samen helpen om een rookvrije generatie te bereiken. Op hoe minder plekken je mag roken hoe minder de nieuwe generatie in aanraking komt met sigaretten en hoe minder jeugd eraan verslaaft raakt. Het is best een spannend proces. Als we terugkijken dan heeft het inzetten op een duidelijk tijdspad en goede communicatie ervoor gezorgd dat we ons terrein officieel rookvrij kunnen verklaren. Misschien dat er wel meer organisaties in de omgeving zijn die willen bijdragen aan de rookvrije generatie door een rookvrij terrein te creëren. We zijn altijd bereid onze ervaringen in dit proces te delen.’

SPITS voerde het rookvrije plein gefaseerd in. Eerst werd het balkon rookvrij. Alleen buiten bij de rookput kon nog worden gerookt. Ook volgde er een groepscursus. Alle deelnemers stopten met roken. Elke maand werd een andere poster opgehangen met ludieke teksten.

Na een speech van directeur Edwin Frenay van ‘t Veen over duurzaamheid en vitaliteit en een toespraak van Krista Hooghiemstra is de rookput officieel verwijderd en het terrein rookvrij verklaard.

Nieuws

Meest gelezen