Supermarkt Albert Heijn in Oosterwolde wordt vernieuwd en groeit flink

Het team van Albert Heijn Oosterwolde. Foto: Dirk Brand Foto: Dirk Brand

De Albert Heijn van ondernemer Henkjan van Zanten in Winkelhart Oosterwolde sluit op vrijdag 4 november om 14.00 uur tijdelijk de deuren voor een ingrijpende verbouwing.

„We krijgen er maar liefst 400 m² aan winkeloppervlakte bij”, vertelt Van Zanten. De feestelijke opening vindt plaats op dinsdag 15 november om 11.00 uur.

De panden waar voorheen Trekpleister en Hans Anders waren gevestigd, worden bij de supermarkt getrokken. „Hierdoor kunnen we de winkel veel ruimer opzetten. Overzichtelijke afdelingen en brede gangpaden. Klanten zullen verrast zijn.”

De complete verbouwing neemt tien dagen in beslag. Vanaf dinsdag 15 november om 11.00 uur is de winkel weer open en kan iedereen het resultaat komen bekijken. Een dj zorgt voor muziek en ook de beroemde levensgrote hamster is van de partij. „Er zijn diverse proeverijen en een barista serveert gratis koffie. Voor de eerste 2500 klanten staat er iets lekkers klaar.”

Vers

Onder andere het versplein wordt een stuk groter. Klanten vinden er van alles, van sperziebonen en kiwi’s tot biologische en vega(n) producten, verspakketten en maaltijden. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een uitgebreid assortiment vleeswaren, kaas, salades en tapas. De bakkerij biedt verschillende soorten vers afgebakken brood en gebak en koekjes.

Nieuw bij Albert Heijn Oosterwolde zijn de sushi en de schepvis. De schepvis bestaat uit verschillende bevroren visproducten, zoals garnalen, mosselen en inktvisringen. Van Zanten: „Ook nieuw in het assortiment zijn de vrije uitloop-eieren van Van Weperen en aardappelen van Greydanus. Een prachtige aanvulling op ons huidige aanbod.”

Gemak

In de ontvangstruimte van de winkel vinden klanten onder meer de Gall & Gall, een bol.com-afhaalpunt en een geldautomaat. Het aantal zelfscankassa’s wordt uitgebreid naar dertien, waardoor afrekenen nog sneller gaat. „Als een klant liever bij een reguliere kassa wil betalen, dan kan dat natuurlijk ook”, aldus de ondernemer.

Voor de kinderen is er straks een eigen winkelwagen met daarop een tablet, waarmee ze zich tijdens het winkelen kunnen vermaken. De grote bloemen- en plantenafdeling wordt verplaatst en deze zit straks in de winkel.

Nieuws

menu