Spiegels in de badkamer

Foto: shutterstock

Foto: shutterstock

In een badkamer zijn een aantal dingen onmisbaar. Denk hierbij aan de lekker douche, het comfortabele bad en een leuk badkamermeubel met een mooie wasbak.

Bij deze opsomming mogen ook zeker badkamerspiegels niet vergeten worden. Een badkamer zou zonder mooie badkamer spiegel niet compleet zijn. Een spiegel is namelijk erg belangrijk in een badkamer. De badkamer is vaak de plek waar mensen hun haren doen, hun make up doen of hun baard trimmen. Deze activiteiten zouden zonder mooie spiegel in de badkamer een heel stuk lastiger zijn. Hier kun je lezen over de verschillende soorten badkamerspiegels en hippe opties voor de spiegels.

Soorten badkamerspiegels

Badkamerspiegels zijn er in bijna ondenkbaar veel soorten en maten. Daarnaast kun je spiegels zelfs extra bijzonder maken met het toevoegen van hippe technologische opties die verderop besproken zullen worden. Qua vormen en maten heb je bij het kiezen van een geschikte badkamerspiegel dus heel erg veel keuze. Je kunt gaan voor een vierkante of juist een ronde badkamerspiegel en zelfs een ovale spiegel valt onder de mogelijkheden. Daarnaast kun je kiezen voor een spiegel met een plankje er onder. Of juist voor een spiegel zonder plankje. Het ophangsysteem van de spiegels kan ook verschillen. Zo zijn er spiegels die met een koordje aan de muur gehangen kunnen worden. Ook zijn er spiegels zonder koordje, deze hebben een speciaal ophangsysteem aan de achterkant van de spiegel.

Hippe snufjes voor badkamerspiegels

Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard vierkante, ronde of zelfs ovale spiegel. Hier is niets meer, maar je zou ervoor kunnen kiezen om de spiegel door middel van nuttige opties nog specialer en handiger te maken. De eerste optie is spiegelverwarming. Hierdoor zul je na het douchen geen last meer hebben van een beslagen spiegel. Na het douchen de spiegel droog moeten maken met een handdoek is hierdoor dus verleden tijd. Een tweede optie is spiegelverlichting. Er zijn verschillende soorten verlichting die boven de badkamerspiegel gemonteerd kunnen wordt. Dit is een handig optie wanneer de overige verlichting in de badkamer niet goed genoeg is om in de spiegel te kunnen kijken.