Siersmederij Oldeberkoop houdt open dag in nieuwe pand in Wolvega

Jan (links) en Annemarie de Jong en Fokko de Jong, de drie eigenaren van Siersmederij Oldeberkoop voor hun nieuwe pand in Wolvega. Piet Bosma

Siersmederij Oldeberkoop houdt zaterdag 2 juli een open dag in haar nieuwe pand aan de Carbonstraat 5 in Wolvega.

Het bedrijf dat gerund word door het drietal Jan en Annemarie de Jong en Fokko de Jong verhuisde bijna een jaar geleden van Oldeberkoop naar Wolvega. Door corona is er nooit een feestelijke opening geweest. ‘In plaats daarvan houden we nu een open dag’, vertelt Jan de Jong. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de werkplaats, showroom en showtuin. Er is een hapje en een drankje en kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen.

‘Alles is nieuw’

Het bedrijf zat oorspronkelijk in Oldeberkoop. Sinds 1996 was het gevestigd aan de Heerenveenseweg, nabij het haventje. Na 25 jaar werd in augustus vorig jaar de stap naar Wolvega gezet. ‘Het is een enorme verbetering’, aldus De Jong. ‘Alles is nieuw, de indeling is veel ruimer en daardoor beter, een goede verlichting, alleen maar voordelen. Zo ook de aanvliegroute, klanten weten ons beter te vinden. Een gunstige ligging’, uit De Jong zich tevreden. ‘De verkoop kent in de korte tijd dat we er zitten, al een enorme stijging .’ Het bedrijf werkt samen met houtkacheldirekt.nl uit IJsselmuiden.

De taakverdeling tussen de drie eigenaren is duidelijk: Jan is de man van de inkoop, verkoop, techniek en planning, Fokko is van het fabriceren/maken en plaatsen ervan en Annemarie doet administratiewerk, telefoon en verkoop.

Actie op open dag

Aan de open dag is een actie gekoppeld: ieder huishouden krijgt een kortingskaart die recht geeft op 10% korting op het duurst aangekochte artikel. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

http://www.siersmederij.nl

Nieuws

menu