Nieuwe naam Schaopedobbe: De Friese Ardennen - Outdoorresort

Karin en Sieto van Houten (links) en Paul en Aafke Sinnige zijn de nieuwe eigenaars van De Friese Ardennen - Outdoorresort. FOTO NADINE DE RUITER

De Friese Ardennen, zo gaat groepsaccommodatie de Schaopedobbe in Elsloo voortaan door het leven. Sieto en Karin van Houten en Paul en Aafke Sinnige namen het bedrijf over van Petra en Roelof Speelman. Het viertal is sinds 4 december 2020 officieel de eigenaar van het pand, dat grenst aan Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Ze kochten het pand vlak voor de tweede lockdown. Spannend, maar ook een kans die ze niet konden laten liggen, zo laten Aafke en Karin weten.

Het proces van aankopen ging sneller dan verwacht. Sieto kwam ter ore dat de Schaopedobbe in de verkoop ging. ‘Sieto en ik waren voornemens onze woning in Appelscha in de toekomst te gaan verruilen voor een mooie locatie buiten het dorp. En zo besprak hij de onderneming met Paul, die ook wel zin in zoiets had. Paul en Aafke gingen mee voor een bezichtiging. We zagen alle vier veel mogelijkheden. We werden alleen maar enthousiaster’, zegt Karin.

‘De Friese Ardennen is een plek met potentie voor diverse doelgroepen’, vertelt Aafke enthousiast, die samen met haar man een melkveebedrijf heeft. Daarnaast verkoopt ze vlees, verhuurt ze een vakantieappartement en een camper en wordt de skybox boven de stal als vergaderruimte verhuurd. Karin en Sieto runnen met twee andere compagnons insectenkwekerij Wadudu. Karin heeft 27 jaar in de zorg gewerkt en is zich begin 2020 volledig op Wadudu gaan richten. Sieto is, naast zijn werk voor Wadudu, werkzaam als ondernemerscoach voor Agrifirm.

Vernieuwingen

‘Sinds het moment van aankoop hebben we er gezinnen kunnen accommoderen met speciale lockdown aanbiedingen en zijn we plannen gaan uitwerken. Ook hebben we interieur advies ingewonnen en zijn we aan de slag gegaan met verduurzaaming. De verf is nog vers, afgelopen week heeft de benedenverdieping een flinke metamorfose ondergaan. De uitstraling is chiquer geworden en het comfort voor de gasten is vergroot met nieuw meubilair.’

Faciliteiten

‘De Friese Ardennen biedt 33 slaapplaatsen en kamers met allemaal eigen modern sanitair’, beschrijft Karin. ‘De accommodatie beschikt over een knusse bar met pooltafel en muziekinstallatie waar je tot in de late uurtjes kunt vertoeven.’ De groepsruimte biedt ruimte tot 70 personen. En wat is er na een dag vol buitenactiviteiten fijner om bij te komen in een sauna, hottub of jacuzzi met uitzicht over de landerijen? Of de dag afsluiten rond de vuurplaats of gezellig op één van de buitenterrassen.

Maatwerk

Er zijn veel verschillende mogelijkheden, vertelt Aafke. ‘Van de huur van de locatie waarbij na een rondleiding de sleutel wordt overhandigd, tot een volledig verzorgd arrangement inclusief bediening. Van een aantal uren tot een volledige week, voor onze zakelijke doelgroep is alles maatwerk. De vrijheid en het alleenrecht om de locatie naar eigen inzicht te gebruiken maakt onze groene locatie een fijne plek voor trainingen, workshops, vergaderingen of heisessies.’

Outdoorresort

De naam outdoorresort is verbonden aan de Friese Ardennen. Dit sluit heel mooi aan bij de marketingcampagne van Appelscha 3.0: hét Buitensport Walhalla van Nederland. Er wordt veel samengewerkt met de Jongens van Outdoor.

Zakelijke markt

De nieuwe eigenaren willen graag een bredere doelgroep aanspreken met een nieuwe naam. Met de nieuwe naam denken de eigenaren ook de landelijke zakelijke markt beter te kunnen bereiken. Bij de nieuwe naam hoort een nieuw logo: een dennenappel met de kleuren van het gebied.

De nieuwe website, defrieseardennen.nl is onlangs gelanceerd. Bekijk hem hier .