Machandel maakt kans op Friese ondernemersprijs

Machandel in 2014. Archieffoto

Het bedrijf Machandel in Haulerwijk is samen met vijf andere Friese ondernemingen genomineerd voor de titel Friese Onderneming van het Jaar 2021. De zes bedrijven zijn door een werkgroep gekozen uit tientallen nominaties.

Naast Machandel maken Aquatec Industries uit Woudsend, FibreMax uit Joure, Future Fuels Wholesale uit Heerenveen, Kooi uit Drachten en PMF Stalen Masten uit Burgum kans op de prijs.

Al meer dan dertig jaar produceert Machandel biologisch-dynamische en biologische conserven. Het assortiment bestaat uit ruim vierhonderd biodynamische - en biologische producten in verschillende voedselcategorieën. Machandel produceert sauzen, soepen, notenpasta’s en smoothies. Verder maakt het bedrijf biologische pindakaas, ketchup en mayonaise. Oprichter Piet Glasbeek begon het bedrijf in 1978 in de schuur van de woonboerderij in Haulerwijk.

Om in de finale terecht te komen moeten de bedrijven de jury overtuigen tijdens de halve finale. Deze vindt plaats op maandag 31 mei. De jury bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Jan Baljeu en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe.

Daarnaast worden alle bedrijven onderworpen aan drie scans: een financiële scan, een scan volgens het Business Maturity Model (BMM) en de Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid (BDI).

In de finale op dinsdag 7 september is plaats voor drie finalisten. Enkele weken hiervoor bezoekt de jury de drie bedrijven.

Nieuws

Meest gelezen