Logeren bij De Compagnons kan in Waskemeer

De eerste gasten ontvangen de sleutel van hun verblijf. Anne Westerhof

Een retraite, een herderswagen op wielen en de fraaie parktuin waar de wagen op staat. Bij de Compagnons is een gloednieuwe accommodatie in Waskemeer. Het verblijf opende afgelopen zaterdag. Bram, Ine en dochter Leonie van den Ende, allen afkomstig uit Dordrecht, zijn de initiatiefnemers.

De accommodatie is bedoeld voor gasten die een korte tijd op een fijne manier er willen verblijven. Voor een vakantie om het Drents-Friese Wold te bekijken bijvoorbeeld, om er met een artistiek project aan de slag te gaan. Of gewoon om er te genieten.

Het geheim van het verblijf zit hem in de zelf gebouwde herderswagens. De eerste wagen, de Gritstone, is nu gereed en doet qua uiterlijke stijl denken aan de oude Engelse shepherd’s huts maar is van binnen warm en luxe uitgevoerd en van alle moderne gemakken voorzien. Er staan nog drie wagens op de rol die net als de Gritstone zullen worden vernoemd naar Engelse schapenrassen, waarmee de familie bewust de link legt met een stukje cultuurhistorie van Waskemeer en met de eigen roots. Een andere belangrijke ingrediënt van het concept is het kunstatelier waarin Leonie artistieke projecten ontwikkelt, alleen of in samenwerking met collega kunstenaars uit binnen- en buitenland en wat gasten de mogelijkheid biedt om in de door haar opgezette workshops te participeren.

Bij de Compagnons is te vinden op Compagnonsweg 39 in Waskemeer. Zie: www.bijdecompagnons.nl .

Nieuws

menu