Jubilerend OPI in Oosterwolde steunt goede doelen. Een prijzenpot van 2500 euro wordt verdeeld over drie winnaars

Het aantal medewerkers is gestaag gegroeid. Eigen foto

OPI is lid van de Oerlemans Packaging Group en producent van polyethyleen verpakkingen en folie. Vanuit Oosterwolde worden verpakkingen geleverd voor uiteenlopende producten in diverse markten. Oosterwolde Plastic Industry (OPI) bestaat 12,5 jaar.

Op 17 mei 2010 werd het toenmalige SL Packaging overgenomen door de OPACK Group. Die periode verkeerde SL Packaging in zwaar weer door de kredietcrisis. De naam veranderde dat voorjaar in Oosterwolde Plastic Industry en vanaf dat moment is het bedrijf gaan groeien. De productiecapaciteit is in 12,5 jaar tijd meer dan verviervoudigd. Ook het aantal medewerkers is gestaag gegroeid van 25 in 2010 naar 67 in 2022. De jas werd in 2017 veel te klein. Er is toen gekozen de naastgelegen meubelhal over te nemen en qua bouw bij de fabriek te betrekken.

De specialiteiten van OPI zijn het produceren van LDPE (Low Density PolyEthyleen) en HDPE (High Density PolyEthyleen) folies. Bekende toepassingen zijn vleesverpakkingen, vellen, hoezen, zakken, afvalzakken en waszakken. Bedrukte afvalzakken en waszakken maakt het bedrijf via een efficiënte techniek met moderne en snelle machines, waarbij de folie in één procesgang geproduceerd, bedrukt en afgewerkt wordt.

De tekst gaat verder na de foto

Goede doelen

Directeur Rick de Jonge blikt met een trots gevoel terug: “Met name de acties die we nemen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben aan de groei bijgedragen. In de huidige wereld is het leveren van alléén een technisch, deugdelijk product geen garantie meer tot continuïteit van de onderneming. Daarnaast zetten wij onze focus voor doorontwikkeling van gerecycled, biobased en biologisch afbreekbare folie verder door. Goede én duurzame producten ontwikkel je samen. Die manier van werken willen we verder uitbouwen in een tijd waarin de economie door duurzame transitie mee gaat helpen aan een beter klimaat.”

De tekst gaat verder na de foto

Het jubileum geeft voor OPI aanleiding om regionaal een Goede Doelen Actie te organiseren. “Als bedrijf hebben we ook een maatschappelijke rol in onze omgeving en dit is een mooie manier om daar uiting aan te geven,” zegt De Jonge. “Drie goede doelen, die gevestigd en actief zijn binnen de gemeente Ooststellingwerf, worden financieel ondersteund. Een prijzenpot van 2500 euro wordt verdeeld over drie winnaars, die respectievelijk 1250, 750 en 500 euro ontvangen.”

Het goede doel met een motivatie kan worden ingediend via het emailadres: info@opi-plastics.nl . Inzenden kan tot uiterlijk 14 december. Voorwaarde is dat het goede doel een maatschappelijk en regionaal doeleinde heeft en niet uit een individueel persoon bestaat. Alle medewerkers van OPI brengen over de ingestuurde goede doelen hun stem uit. Op basis van het aantal stemmen per inzending worden drie initiatieven gesteund, waarbij de prijzen verdeeld worden over het hoogste aantal stemmen per project. De cheques worden in 2023 via een officiële uitreiking overhandigd aan de drie winnende goede doelen.

www.opi-plastics.nl

Nieuws

menu