Aangeboden door: ABN Amro

Je huis effectief opruimen voordat je gaat verhuizen: onze tips

Foto: pexels.com

Een belangrijk onderdeel van het voorbereiden op een verhuizing is het opruimen van je huidige huis. Het kan een tijdrovende taak lijken, maar met een effectieve aanpak kun je het proces versnellen en ervoor zorgen dat je alleen de spullen meeneemt die je echt nodig hebt. Hieronder volgen enkele tips over hoe je je huis effectief kunt opruimen voordat je gaat verhuizen.

Maak een plan

Voordat je begint met opruimen, is het belangrijk om een plan te maken. Maak een lijst van alle kamers in je huis en de spullen die je daar hebt. Bedenk welke items je wilt meenemen naar je nieuwe huis en welke je wilt doneren of weggooien. Maak ook een schema om ervoor te zorgen dat je op tijd klaar bent met opruimen en inpakken.

Begin op tijd

Begin op tijd met opruimen en inpakken. Dit voorkomt dat je op het laatste moment nog alles moet doen en helpt om stress te verminderen. Begin minstens een maand voor de verhuisdatum met opruimen en inpakken.

Maak een selectie

Voordat je begint met inpakken, is het belangrijk om een selectie te maken van de spullen die je wilt houden en de spullen die je wilt doneren, verkopen of weggooien. Maak twee stapels of dozen: één voor spullen die je wilt meenemen en één voor spullen die je wilt wegdoen. Op deze manier voorkom je dat je onnodige spullen meeneemt naar je nieuwe huis en bespaar je ruimte in je verhuiswagen.

Sorteer je spullen

Sorteer je spullen op basis van categorieën, zoals kleding, boeken, elektronica, keukengerei en decoraties. Dit maakt het gemakkelijker om te bepalen welke spullen je wilt houden en welke je wilt wegdoen.

Gooi weg wat je niet nodig hebt

Gooi weg wat je niet nodig hebt. Het kan verleidelijk zijn om alles te bewaren, maar het is beter om alleen spullen te houden die je echt nodig hebt of die emotionele waarde hebben. Dit helpt om je nieuwe huis minder rommelig te maken en vermindert de stress van het verhuizen. Kijk ook je administratie goed na. Sommige dingen moet je echt wel een aantal jaar bewaren, maar lang niet alles. Als je dan toch bezig bent, loop dat je verzekeringen eens na. Als je gaat verhuizen dan is het wellicht een goed idee om ook je opstalverzekering , inboedelverzekering e.d. na te kijken.

Verkoop of doneer ongebruikte spullen

Als je nog bruikbare spullen hebt die je niet meer nodig hebt, verkoop ze dan online of doneer ze aan een goed doel. Zo kun je wat extra geld verdienen en anderen helpen die het minder goed hebben. Win-win dus!

Nieuws

menu