Hoe vier jij je verjaardag?

Eigen foto

Eigen foto

Het is weer de tijd van het jaar. Jij of iemand in je omgeving is jarig. Een verjaardag is natuurlijk erg bijzonder. Het is de dag dat iemand geboren is, maar zitten er nog meer betekenissen achter?

Waarom vieren we onze verjaardag?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar naast dat een verjaardag je herinnert aan het leven, herinnert het je ook aan de dood. Toch is de verjaardag voor vele mensen erg bijzonder.

Soorten verjaardagen

Verjaardagen worden ook nog eens op verschillende manieren gevierd. Hier kun je denken aan dat de een bijvoorbeeld liever helemaal geen verjaardag viert en de ander een groot feest organiseert, maar daarnaast vieren ze in alle landen de verjaardag ook net weer wat anders. Zo nodigen we in Nederland iedereen het liefste thuis uit, maar in andere landen nemen ze de gasten bijvoorbeeld mee uit eten. Ook feliciteren ze in Nederland vaak alle familie en vrienden met de jarige. Dit kan in andere landen dan weer juist specifiek om de jarige draaien.

Gekke traditie binnen Nederland

Normaal gesproken ontvang je cadeautjes als je jarig bent. Toch is het dan weer een gekke traditie dat je moet trakteren. Op werk verwachten ze bijvoorbeeld wel dat je met een taart aankomt op je verjaardag.

In het middelpunt staan

Bij een verjaardag draait het dus om die ene persoon die weer een jaartje ouder is geworden. Diegene staat dan in het middelpunt. De een kan hier beter mee omgaan dan een ander. Denk bijvoorbeeld aan cadeautjes. Stel de jarige krijgt chocolade cadeau . Dit cadeau moet dan uitgepakt worden. Nadat het uitgepakt is, is het maar de vraag hoe de jarige gaat reageren. Nu kan het met chocolade niet snel misgaan, maar was het iets geweest wat diegene minder leuk vond, werd het toch een lastig geval.