Aangeboden door: hollandkunststof.nl

Het klus seizoen is weer begonnen

Foto: pexels

De zon begint te schijnen en steeds meer mensen gaan weer naar buiten. Dit betekent ook dat meer mensen bezig gaan met het klussen aan hun woning. Elk jaar starten mensen rondom de lente en zomer met het klussen aan hun woning.

Zodra de eerste zonnestralen in Nederland verschijnen, krijgen mensen inspiratie om weer te gaan klussen. Zo stelt Matthijs de Graaff, marketingmanager van gevelbekleding webshop Holland Kunststof . “We zien dit terug in het aantal orders dat wij binnenkrijgen. Gedurende de winter is het relatief rustig bij ons. Zodra het buiten warmer wordt, beginnen mensen vaak het klussen aan hun woning”.

Het ideale klus seizoen

In de herfst en wintermaanden zakt, samen met de temperatuur, de interesse in het verbouwen van een woning. Dit heeft meerdere oorzaken. Allereerst de temperatuur, het kan onaangenaam zijn om buiten in de kou te werken. Ook met een regenbui of sneeuw wordt een dergelijke handeling minder aantrekkelijk. Meestal heeft een klus minder prioriteit waardoor dit ook uitgesteld kan worden tot buiten een aangenaam temperatuur te meten valt.

“Het is verstandig om te starten met een klusproject in het begin van de lente. In deze periode is het weer buiten droog en nog fris. Hierdoor is de fundering, omlijsting en buitenkant van het huis compleet voordat het te warm buiten wordt.” Hierbij wordt kunststof gevelbekleding door Matthijs geadviseerd als beste bouwmateriaal. “Het voordeel van kunststof is dat het tegen alle typen weren goed bestendig is. Zaken zoals houtrot, schimmel en verkleuren zie je zelden bij kunststof”.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

Wie deze zomer begint met klussen, kan er voor kiezen om bij zijn of haar bouwproject met kunststof gevelbekleding. Achter dit product zitten meerdere voordelen. Allereerst is het product duurzaam. In tijden waarin steeds meer mensen duurzaam proberen te leven door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak, is dit type materiaal een goede toevoeging hierop. Kunststof is meestal goed recyclebaar, er hoeven geen bomen te worden gekapt en de levensverwachting van het materiaal ligt rond de 30 jaar.

Een ander voordeel is de eenvoudige montage. Omdat het product relatief licht is, wordt het monteren en bevestigen van de schroten ook iets simpeler. Daarnaast biedt kunststof een goede prijs-kwaliteit verhouding. Dit komt omdat de producten lang meegaan. Meestal zit hier ook nog 10 jaar garantie op.

Wie deze zomer start met klussen aan de woning, doet er goed aan om te kijken hoe het huis duurzamer kan worden. Met behulp van het plaatsen van zonnepanelen en het gebruik van kunststof in plaats van hout komt een duurzame woning steeds meer dichterbij.

Nieuws

Meest gelezen