Aangeboden door: park.nl

Geen parkeerstress meer! Tips om gemakkelijker te parkeren

Foto: unsplash

Parkeren blijft een heikel puntje bij veel automobilisten. Sommige automobilisten krijgen het in een simpele parkeergarage al Spaans benauwd, anderen zijn vooral bezig om zo defensief mogelijk te parkeren en zo de kans op schade aan de eigen auto te voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de kunst van parkeren onder de knie kunt krijgen en veel relaxter de auto weg kunt zetten. Hierbij draait het niet alleen om een goede voorbereiding, maar ook om het opdoen van zo veel mogelijk ervaring. Benieuwd hoe je dit aan moet pakken? Lees dan snel verder.

Weet waar je gaat parkeren

De meeste mensen ervaren veel stress wanneer ze in een voor hen vrij onbekende stad moeten parkeren. Parkeren in Den Haag is bijvoorbeeld niet zo prettig als je de parkeergarages niet kent en werkelijk geen idee hebt hoe en waar je vrij goedkoop en veilig je auto weg kunt zetten.

Het internet is in dit geval je beste vriend. Je kunt gelukkig vrij eenvoudig de goedkoopste parkeergarage vinden. Onderzoek ruim van tevoren al de verschillende parkeergelegenheden en voer eventueel het adres van deze parkeergarage in op jouw navigatie. Op die manier rij je er in één keer heen en weet je precies wat je kunt verwachten en waar je aan toe bent. Een beetje voorkennis doet wonderen om beter de rust te bewaren. Zeker in een drukke stad waar je niet vaak komt.

Blijf rustig

Veel mensen vinden het lastig om in te parkeren wanneer er verschillende auto’s achter hun staan te wachten. Bedenk echter goed dat haastig inparkeren nooit een goed idee is. Wanneer je met enorm veel haast in probeert te sturen, is de kans vele malen groter dat je een andere auto ramt of schade rijdt met de eigen auto. Blijf daarom zo rustig mogelijk en neem de tijd. De andere automobilisten zullen echt wel wachten.

Vraag om hulp aan je medepassagiers

Dit is iets wat vaak uit schaamte niet wordt gedaan. Dit geeft immers het gevoel alsof je het niet alleen kan. Niets is echter minder waar. Het is helemaal niet vreemd als je weinig zicht hebt op verschillende punten en even voor extra goedkeuring vraagt aan je medepassagier. Schroom je hier dan ook zeker niet om. Als je niet goed ziet hoe ver je de auto naar achteren kunt rijden, kun je er ook voor kiezen om je medepassagier uit te laten stappen en aan te laten wijzen tot hoe ver je kunt rijden. Dat is helemaal niet gek. Bij sommige auto’s is er gewoon vrij weinig zicht achter de auto.

Maak gebruik van de moderne techniek

De meeste auto’s worden tegenwoordig uitgerust met een achteruitrijcamera en parkeersensoren. Het is misschien even wennen, maar al snel wil je niets anders meer. Dankzij deze hulpmiddelen zie je precies hoe je in moet sturen en wanneer je op moet passen. Toch heeft de moderne techniek ook wel één groot nadeel. Als je eenmaal gewend bent, is het namelijk ook heel lastig om hier niet meer op te vertrouwen. Dat betekent dat je in een auto zonder parkeersensoren of camera je misschien weer wat verloren voelt.

Nieuws

menu