Dagbesteding FBRK-Werkt van start in Donkerbroek

Google Streetview

Donkerbroek - Donkerbroek is een bijzondere dagbesteding rijker; FBRK-Werkt.

Door ervaring en affiniteit met zorg en welzijn, weten ze bij Fabryk Design dat werken niet altijd vanzelfsprekend is. Door fysieke of psychische beperkingen gaat het soms net even anders dan anders.

Fabryk Design is gevestigd in de oude melkfabriek van Donkerbroek en ontwerpt en maakt woonaccessoires en meubelen. Puur en stoer met een snufje geometrisch design. Fabryk zorgt zelf voor de productie in samenwerking met lokale ondernemers.

FBRK-Werkt is opgericht door Esther Veenstra, tevens eigenaar van Fabryk Design. ‘De combinatie van ons woonmerk en een dagbesteding is voor ons heel logisch. Iedereen wil bezig zijn en erbij horen, ook met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt’, zegt Veenstra. ‘Hoe gaaf is het als je mee kunt werken aan een meubelstuk of accessoire die vervolgens naar de klant gaat. Dan voel je je nuttig en gewaardeerd. Je krijgt alleen net dat extra beetje begeleiding.’

Alle facetten van de werkzaamheden spelen zich af onder één dak. ‘We ontwerpen, produceren en verzenden vanuit de oude melkfabriek. Er is nu ook een extra ruimte gecreëerd voor de dagbesteding.’ De dagelijkse begeleiding ligt in handen van Anieka Hofstra. De begeleiding is zorgvuldig afgestemd op de persoonlijke zorgvraag van de deelnemers. Zo is er ruimte voor dromen en daden, inspiratie en ambitie.

Open dag

Op 11 mei organiseert de dagbesteding een open dag. Alle belangstellenden en geïnteresseerden zijn dan uitgenodigd van 13.00 uur tot 17.00 uur om een kijkje te nemen in de Fabryk en dagbesteding FBRK-Werkt. De zaak en dagbesteding zijn te vinden op Schapendrift 1C in Donkerbroek.

www.fabrykdesign.nl

Nieuws

menu