Calipage-ELS Office scoort met digitale informatieschermen

(vlnr) Rienk Boorsma, Ben Oostra, Erwin Snoeker en Patrick Oldeman geven met veel plezier het officiële startsein voor de uitrol van het nieuwe ‘digital signage-systeem’. FotoTekst.nl

Oosterwolde – Voor Calipage E.L.S. Office aan de Venekoterweg in Oosterwolde begint 2021 goed. Het bedrijf van Ben Oostra uit Haulerwijk heeft vorig jaar in samenwerking met Graphical Solutions uit Leeuwarden een vernieuwd ‘digital signage-systeem’ gelanceerd. De belangstelling blijkt groot. De komende periode worden in de Benelux tientallen informatieschermen geïnstalleerd.

Het betreft nagenoeg alle Calipage-vestigingen in de Benelux. En daar blijft het niet bij. Na deze eerste uitrol volgen de Calipage-winkels in Frankrijk. „In totaal zo’n zeshonderd vestigingen en daar komen er dit jaar waarschijnlijk nog zo’n honderd bij”, vertelt Oostra enthousiast.

Zelf sloot hij zich met E.L.S. Kantoorefficiency vorig jaar aan bij dit Europese bedrijf in kantoorartikelen. Daarmee was E.L.S. de eerste Calipage-vestiging van Nederland. Om zijn eigen klanten in de winkel goed te kunnen informeren over de producten van Calipage en de lopende aanbiedingen, hing hij een digitaal scherm op.

Graphical Solutions werd verantwoordelijk voor de techniek en invulling. „Wij zijn gespecialiseerd in ‘digital signage-systemen”, vertelt Rienk Boorsma, oprichter van Graphical Solutions. Narrowcasting is niet iets nieuws, maar door maatwerk te bieden weet het bedrijf zich in deze branche duidelijk te onderscheiden. „Of het nu een promotiefilm betreft, reclame of bedrijfsinformatie, wij kunnen het allemaal professioneel voor de klant verzorgen. Willen ze zelf de invulling regelen, dan is dat ook prima. En mochten er problemen zijn, door middel van de speciale mediabox kunnen wij op afstand alles voor een klant regelen.”

Adveo, de overkoepelende kantoor- en papierwarendistributeur waar Calipage onder valt, was direct enthousiast over het systeem. „Dit systeem is van een grote meerwaarde voor alle Calipage-vestigingen”, aldus Erwin Snoeker, salesdirector Adveo Benelux. „We hebben daarom besloten om er samen met Calipage Oosterwolde de schouders onder te zetten en het systeem over de hele Benelux uit te rollen.” Vervolgens zijn de vestigingen in Frankrijk aan de beurt.

Het concept sluit volgens Patrick Oldeman, rayonmanager Adveo, naadloos aan bij het merk Calipage. „Pro-actief en bij de tijd. Bovendien ondersteunen we hiermee het collectief belang van onze Calipage-leden.”

De samenwerking werd op 1 januari jl. officieel een feit. Oostra: „Als bedrijf zijn wij altijd in ontwikkeling en dit is wederom een mooie stap voorwaarts.” Naast Calipage maken inmiddels ook al veel andere bedrijven gebruik van het systeem, waaronder locaties van supermarkt Jumbo.