Albert Heijn houdt gebakjesactie tegen eenzaamheid

Albert Heijn-medewerkster Annita van Halen hoopt in de week van 30 september tot en met 7 oktober heel veel appeltaartjes te mogen bakken. FotoTekst.nl

Albert Heijn Oosterwolde neemt deel aan de ‘Week tegen eenzaamheid’. Er is een gebakjesactie opgezet.

Van 30 september tot en met 7 oktober kan iedereen tegen inlevering van een tegoedbon twee appeltaartjes ophalen voor de prijs van één. „Zodat je samen met bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw die weinig bezoek ontvangt, samen een gebakje kan eten”, legt supermarkteigenaar Henkjan van Zanten uit.

SSK

Albert Heijn Oosterwolde mag zich sinds deze zomer SSK supermarkt noemen (Super Supermarkt Keurmerk). Zelfstandig supermarktondernemers met dit keurmerk hebben bewezen zich extra in te zetten voor lokale betrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De nieuwe gebakjesactie is daar een voorbeeld van. „Samen met onze klanten willen wij ons inzetten tegen eenzaamheid. En juist samen heeft zo’n actie ook echt effect”, vertelt Van Zanten.

Veel mensen in Nederland, jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam. ‘In de roerige tijd waarin we ons bevinden, is de eenzaamheid alleen maar toegenomen. Door het coronavirus en alle maatregelen daaromtrent hebben veel mensen hun sociale contacten zien afnemen, met alle gevolgen van dien. „Thema van de ‘Week tegen eenzaamheid’ is ‘Kom erbij!’ en daar haken wij met onze gebakjesactie graag op in.”

Praatje

Tegen inlevering van de tegoedbon op de voorpagina van deze krant, ontvangt elke klant twee appeltaartjes voor de prijs van één. In de winkel zijn tijdens de actieweek ook tegoedbonnen verkrijgbaar.

Op donderdag 30 september van 09.30 - 17.00 uur en dinsdagmorgen 5 oktober van 09.30 - 12.00 uur staan medewerkers van Vraagelkaar samen met de supermarkteigenaar in de winkel om persoonlijk gebakjes uit te delen en alvast een praatje te maken. „We vragen concreet aan mensen om mee te helpen. Wat kunt u betekenen voor een ander? Maar we zijn ook benieuwd hoe het met hen zelf gaat. Voelt u zich wel eens eenzaam?”

De organisatie Vraagelkaar kan helpen om mensen uit de eigen buurt te leren kennen om samen mee te wandelen, te eten of naar het theater te gaan. Van Zanten: „Als iedereen begint met het samen eten van een gebakje met iemand die zich soms alleen voelt, hebben we in ieder geval weer een stap gemaakt. Samen één tegen eenzaamheid.’

Nieuws

menu