Al 50 jaar smullen van pannenkoeken in ’t Koepelbos

't Koepelbos door de jaren heen. Eigen foto

Pannekoekhuusien ’t Koepelbos in Oldeberkoop werd 50 jaar geleden geopend. In de omgebouwde stal van de boerderij stonden een stuk of zes tafels mooi gedekt met rood-wit geblokte kleedjes.

De stroop en suiker stonden op tafel en op het menu stonden uiteraard pannenkoeken. Er was keuze uit tien verschillende. Evert en Els Bekker runden samen de zaak. De spekpannenkoek was favoriet bij de gasten. In de winter werd er ook snert geserveerd, die volgens oud recept werd bereid.

In 1986 nam Jubi Kamperveen het restaurant over. In 1992 begon Janneke als serveerster op De Weeme. Uiteindelijk veranderden Jubi en Janneke de kaart, want niet iedereen is gek op pannenkoeken. Er moest wat bij: pizza werd geïntroduceerd en ook kwam er patat op de kaart, met onder andere spareribs.

In de loop der jaren nam de drukte toe en de pannenkoekboerderij werd uitgebreid met een serre. Na het overlijden van Jubi, kwam Janneke er alleen voor te staan. Samen met Samarah, die de pannenkoeken bakt, zorgde ze dat het bedrijf bleef voortbestaan.

Janneke was uitgekeken op de aankleding die er vanaf het begin al was. Er volgde een rigoureuze aanpak. De hele zaak, inclusief dak, werd gestript en vernieuwd. Ook werden de toiletten uitgebreid.

Van de nieuwe inrichting is in verhouding nog maar weinig geprofiteerd vanwege Covid-19, maar Janneke – met aan haar rechterhand haar vriendin Janet- zit ondanks de belemmeringen niet stil. Hoewel er altijd al de mogelijkheid tot afhalen was, zijn er tijdelijk nieuwe gerechten op de kaart gezet: een Bercoperburger, verschillende kapsalons en een wrap menu. Verder heeft het Koepelbos een borrelbox en een high tea. Ook zijn Janneke en Janet gestart met een ontbijtservice en een pancakebox.