Aannemersbedrijf Houwer-Jansen in Oldeberkoop bestaat halve eeuw

Het jubileum werd onder meer gevierd in kasteel Old Stoutenburgt in Blesdijke. Eigen foto

Aannemersbedrijf Houwer-Jansen BV in Oldeberkoop bestaat 25 jaar. André Jansen nam het bedrijf eind jaren negentig over van Eise Houwer. Ter gelegenheid van het jubileum hield het bedrijf een personeelsfeest.

Het bedrijf is sinds 1830 al gevestigd op Molenhoek 4 in het dorp. Het werd opgericht door de broers Van den Broek. Van 1970 tot 1997 had Houwer het in zijn bezit. Het bedrijf was een begrip in de regio, vandaar dan Jansen zijn naam eraan toevoegde.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf diverse bouwwerken en restauraties opgeleverd. Onder meer onderhoud en restauraties aan kerken valt daaronder.

Lindenoord

Ook bouwde het bedrijf het MFA in Oldeberkoop en Huize Lindenoord in Wolvega. Maar ook met woningen en kleinere verbouwingen, zoals dakkapellen en de Doevetille op de Doevekamp in Oldeberkoop houdt het aannemersbedrijf zich bezig.

Het jubileum werd gevierd op zaterdag 1 oktober in onder meer een oldtimerbus. Daarmee reed het voltallige personeel naar de kleiduifschietbaan van KSV De Voorst in Bant. Daarna vond een rondleiding in kasteel Old Stoutenburgt in Blesdijke plaats.

De afgelopen jaren kende de bouw verschillende ups en downs. Te denken valt aan bijvoorbeeld de kredietcrisis. Het bedrijf heeft dit goed weten te doorstaan. André en zijn vrouw Diny hopen dat het bedrijf in de toekomst wordt overgedragen aan de volgende generatie, zodat het bedrijf in Oldeberkoop blijft bestaan.

Nieuws

menu