Zien en beleven op Energiefestival in Appelscha

Kabinet stelt 750 miljoen beschikbaar voor bouw waterstofnet ANP

Op het evenemententerrein aan de Boerestreek in Appelscha is vrijdag 8 juli van 14.00 tot 22.0 uur het Energiefestival Ooststellingwerf met een informatief programma over alles wat met duurzaamheid te maken heeft.

Iedereen heeft tegenwoordig te maken met de hoge energieprijzen, de opwarming van de aarde, de terugloop in biodiversiteit, maar wat kan je daar nou zelf aan doen of bijdragen? “Het antwoord hierop is niet eenvoudig”, aldus Tiny Frankema van Energiecoöperatie De Eendracht. Vanuit dit idee is het Energiefestival opgezet. “Het gaat niet alleen om bezig te zijn met het thema, maar ook om zelf energie te krijgen, zodat je actie wilt ondernemen en iedereen op zijn eigen manier een steentje kan bijdragen.”

Jongeren

Het festival is voor en door jongeren opgezet. Leerlingen van het Stellingwerf College en CSG Liudger in Waskermeer organiseren activiteiten en laten zien wat voor hen belangrijk is voor een goede toekomst. Maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in energiebesparing of duurzaam vervoer is er een aanbod. Er zijn organisaties en ondernemers aanwezig die hierover meer kunnen vertellen. Daarnaast is er een kookworkshop met insecten, een VR-ervaring met afval, de Friese voetafdruk, bezoekers kunnen proeven hoe lekker lokaal geteeld brood is of insectenvriendelijke planten kopen. Ook zijn er veel activiteiten, zoals mini-golf, een springkussen en fietsparcours.

Vrijmarkt

Op de vrijmarkt mag iedereen vanaf 12.00 uur met een kleedje staan. Leerlingen van het Stellingwerf College presenteren tijdens het festival gedichten en tekeningen over het klimaat en natuur in de Hoolten Klinte. Het gebouw wordt ingericht als een soort bezinningsruimte. Er komt een boek te liggen, waarin bezoekers eigen ideeën mogen opschrijven.

Op het festivalterrein zijn muziek-, dans- en zangoptredens met om 19.00 uur een optreden van Joey and the Cliffhangers. Na het festival start om 20.00 uur de Volksloop.

Het evenement is een initiatief van Energiecoöperatie De Eendracht samen met gemeente Ooststellingwerf, het Stellingwerf College en CGS Liudger, locatie Waskemeer.

http://www.efo2022.nl

Nieuws

menu