Topboerenrockbands in De Meenthe

De Bökkers zorgt voor een ongekend dampend feest. Heleen Duli

Steenwijk - ‘We hebben vier topboerenrockbands’, vertelt Han Evers, directeur van De Meenthe, dat zaterdag 13 april het decor is van het Boerenrock Festival. Met de Bökkers, Ritn Ditn, De Bunzings en The Wetnecks.

‘Mooi Wark, Bökkers en The Wetnecks zijn toch wel de toppers in Nederland. Twee van deze top drie treden op dezelfde avond op. Dat is best uniek en de mensen krijgen dus heel veel voor weinig.’

De Bökkers. ‘Zonder twijfel de hardst werkende band in de ingedutte vaderlandse showbussiness. Al jaren toert de Sallandse rockband langs de meest van god verlaten, waaierige uithoeken van ons land om daar een ongekend dampend feest te vieren met originele rock-krakers’, vertelt de band over zichzelf.

The Wetnecks brengen een mix van blue grass, country, dance, polka en rock ’n roll. ‘Het is een hillbilly-benadering van hits van ABBA, Motörhead en Hank Williams. Houthakkersbloes, pruimtabak, tuinbroek en een redneck-accent maken het plaatje helemaal af.’

Ritn Ditn bestaat uit vier jongens van de Veluwe die met opzwepend eigen werk, verweven met stampende covers iedere kroeg, feesttent of andere locatie op z’n kop weten te zetten.

De Bunzings bestaat uit vier onbenullige stinkerds. Ooit ontstaan op een oude deel van een boerderij waar Rock 'n Roll en humor samen kwamen en een band vormden, die de tent graag op zijn kop zetten.

Deze tent heet De Meenthe, waar de evenementenhal wordt omgetoverd in een Boerenrocktent.

Voorverkoopadressen: wwwdemeenthe.nl , Café De Karre Tuk, Snackbar Mallejan Zuidveen, Primera Scholten Steenwijk, De Heren van de Rechter Steenwijk, Zus En Zo Steenwijk, Restaurant De Opschepper Steenwijk, De Meenthe, Tankstation OK Witte Paarden, Coop Oldemarkt, Zwikstra Wolvega, Boekhandel Barth Zwolle, Vivant Books & Gifts Oldemarkt.

Nieuws

Meest gelezen