Roofvogels spotten met Staatsbosbeheer

Er zitten meer roofvogels in het Drents-Fiese Wold dan menigeen denkt. Staatsbosbeheer

Appelscha - Wie roofvogels wil spoten in het Drents-Friese Wold, is zaterdag welkom op de fietsexcursie vanaf het Buitencentrum bij Appelscha.

Het Nationaal Park bestaat voor het grootste gedeelte uit bos, maar het is ook een gebied waarin waardevolle landschappen voorkomen als het Aekingerzand, een groot en uniek stuifzandgebied, ook wel bekend als de 'Kale Duinen'. Dwars door het park stroomt het beekje de Vledder Aa. De gids van Staatsbosbeheer neemt deelnemers tijdens deze fietsexcursie mee op een ontdekkingstocht door het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Door de verscheidenheid in leefgebied komen er in dit Nationaal Park veel verschillende soorten roofvogels voor. In de wintertijd zijn deze vogels makkelijker te spotten, waardoor dit een goed moment is voor een excursie. De balts van de buizerds begint in februari, waarbij deze imposante roofvogels afhankelijk van de thermiek luid miauwend in de lucht hangen en elkaar het hof maken. De fietstocht is ongeveer 15 kilometer lang en de excursie is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Deelnemers zullen merken dat er meer roofvogels zijn dan dat verwacht in het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

De fietsexcursie is zaterdag 9 maart van 13.30 tot 15.30 uur met start bij Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, Appelscha. Tips: Eigen fiets mee, verrekijker en donkere kleding.

Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Nieuws

menu