Pinksterweekend betekent vier dagen feest in Appelscha: ‘Er komen elke dag stevige artiesten naar het festival’

19-04-2023 Oosterwolde: Jorn Drent houdt wel van een feestje. Fotograaf: Rens Hooyenga

19-04-2023 Oosterwolde: Jorn Drent houdt wel van een feestje. Fotograaf: Rens Hooyenga Foto: Rens Hooyenga

Paul Elstak, Dave Roelvink en QMUSIC Hit Hour, zomaar wat namen in de line up van de Feest4Daagse in Appelscha. Gedurende het Pinksterweekend van 26 tot en met 29 mei wordt het evenement gehouden in de Steegdenhal. En het festival betekent niet alleen muziek, ook wordt er gezamenlijk Formule 1 gekeken en er wordt een darttoernooi gehouden.

Het feest begint op vrijdag om 21.00 uur. De band Black The Monkey Squad komt eerst optreden en later op de avond is het de beurt aan DJ Paul Elstak. Hij verwierf landelijke bekendheid door zijn happy-hardcorehits uit 1995 en 1996.

Zaterdag 27 mei begint met een koppeldarttoernooi. Darters – er is plek voor 64 koppels – kunnen zich inschrijven. Om 13.00 uur gaan de deuren open en door middel van onderlinge wedstrijdjes wordt naar verwachting tussen 17.00 en 18.00 uur de finale gespeeld. Voor toeschouwers is de entree gratis. ,,We zorgen voor een muziekje, bier en bitterballen”, zegt Jorn Drent, de organisator van de Feest4Daagse. In de avond is het de beurt aan Vangrail. ,,Zij brengen een avondvullend programma. Hun optreden wordt afgewisseld met dj’s.

Op zondag gaan de deuren wederom open om 13.00 uur. ,,Dan staat er op het podium een LED-scherm van vijf bij twee en een halve meter groot, waarop we met z’n allen Formule 1 kunnen kijken.” Max Verstappen en Nyck de Vries staan dan aan de start van het circuit van Monaco. ,,Het mooiste circuit van de Formule 1 en Max doet het er altijd goed.” Drent zorgt voor statafels, bierbanken en een bar. Bezatten en blijven hangen tot in de avond? ,,Vind ik geen probleem”, zegt de organisator. In de avond staan QMUSIC Hit Hour met onder meer Freddy Moreira en Dave Roelvink op het programma.

,,Op de laatste dag openen we de deuren om 15.00 uur. Dan is het Tweede Pinksterdag, tijd voor RadioNL. Elk uur staat er een andere artiest op het podium.” Van Ancora Burdy tot Marco Schuitmaker. ,,Hij staat momenteel hoog in de top40 met het nummer Engelbewaarder. Er komen elke dag stevige artiesten naar het festival. Tenminste, dat probeer ik te doen.”

De kaartverkoop is vorige week zaterdag gestart. Kaarten zijn te koop per dag, maar ook is het mogelijk om één kaart voor de hele vierdaagse te kopen. Tickets zijn te koop via: www.feest4daagse.nl.