Ode aan onvolmaaktheid in Miente

Anne & Lisa. Roxanne Hellevoort

Oosterwolde - De activiteitencommissie van De Miente heeft een speciale voorstelling naar het activiteitencentrum in Oosterwolde gehaald: ‘Weltschmerz’ van Anne & Lisa.

In ‘Weltschmerz’ doorgronden Anne & Lisa vrijdag 28 februari personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld.

Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen vraagtekens bij zet, brengen ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.

Zo heeft Danny echt alles van Star Wars, maar niemand om ‘papa’ of ‘mama’ tegen te zeggen. Herman zal nimmer raden wat Anton bij zich heeft en als ze samen gaan vissen vergeten ze standaard de hengels. ‘Weltschmerz’ is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil. Op de website annelisa.nl is een indruk van het duo te krijgen. Aanvang 20.00 uur.

Anne van der Lelie en Lisa van Schagen leerden elkaar kennen op de Dutch Academy of Performing Arts, waar zij samen afstudeerden met een cabaretvoorstelling. Het samenwerken en schrijven van eigen voorstellingen smaakte naar meer en ze besloten om als duo auditie te doen op de Koningstheateracademie, een HBO opleiding tot cabaretier. Daar studeerden zij in 2017 af met de voorstelling ‘Weltschmerz’. Met die voorstelling sleepte het duo meerdere prijzen in de wacht.

Jonger publiek

Het programma is ook aantrekkelijk voor het wat jongere publiek. Daarmee hoopt de commissie mensen te trekken die eens kennis kunnen maken met De Miente en horen wat voor aantrekkelijk programma er geboden wordt.

Voor meer info en kaarten bestellen: www.demiente.nl