Leerling-kunstenaars exposeren in Hawar

Oldeberkoop - De Kunstklas exposeert tot 12 juli bij Hawar in Oldeberkoop.

‘Natuurlijke groei’ is het centrale thema van deze expositie. Deze expositie is een tussenstop. Het laat zien welke stappen de cursisten tot nu toe hebben gemaakt. Er is werk te zien van Susanne Hurenkamp, Saskia de Nijs, Elle Atzori-Maes, Marga Talen en Anneke Spijker.

Voor Susanne Hurenkamp is de natuur een grote inspiratiebron, waarbij groei een wederkerig proces is. De kracht en kwetsbaarheid van de natuur komen samen in het fragiele, transparante werk van Saskia de Nijs.

Elle Atzori-Maes liet zich inspireren door het onafgemaakte boek van haar moeder. Ze vertaalde haar moeders leven in gebruikt textiel en traditioneel borduurwerk als een ruimtelijk werk op acht meter stof. Een eerdere reis geeft Marga Talen richting aan haar werk. In haar werk staan de huizen uit het gebied centraal tegen de achtergrond van de bergen in de Lofoten.

Voor Anneke Spijker zijn de bomen in haar omgeving de inspiratiebron. De textuur, de structuur en de ritmes fascineren haar. Ook de schimmels,de mosjes, de oneffenheden en de vergroeiingen zijn interessant om verwerken in vilt.

www.hawar.nl

Nieuws

Meest gelezen