Kunstroute Open Stal stapt uit de schaduw. Er staan 37 kunstenaars klaar om hun werken aan een breed publiek te tonen

Open Stal 2021 Foto Lenus van der Broek

De 51ste editie van Open Stal staat voor de deur. De kunstroute vindt plaats van 23 juli tot en met 21 augustus en is dagelijks geopend van 13.00 tot 18.00 uur, ook in het weekend.

Het thema van het evenement is Uit de Schaduw. Een thema dat verbonden staat met de coronacrisis, een thema met een verlangen naar licht, lucht en ruimte. Een inspirerend thema, zo omschrijft de organisatie.

37 kunstenaars

Er staan 37 kunstenaars met kunstwerken klaar om aan een breed publiek te tonen. Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. En allen gebruiken zij hun eigen technieken. Een paar willekeurige voorbeelden waar je naar uit kunt kijken: Kim Kenyon uit Portugal en nu woonachtig in Haren maakt beelden van staal. Vooral natuurlijke beelden en net wat groter dan ze in werkelijkheid zijn, zoals een dennenappel van zeventig bij zeventig centimeter of een cactus met een bloem van enkele meters hoog. Helmie Brugman maakt sculpturen, vaak van het menselijk lichaam. Maar ze maakt ook installaties, waarbij de lichamen wat abstracter zijn en andere voorwerpen worden toegevoegd. Loes Groothuis is tekenaar, maar ze doet iets bijzonders met haar tekeningen. Ze maakt tekeningen die de ruimte inkomen en objecten van papier-maché vergezellen deze tekeningen. En Pauline Kick tekent en schildert het geheugen van het landschap.

Muziekprogramma

Muziek is er dit jaar ook weer, tenminste, dat kondigt de organisatie aan. In 2021 bleef het podium van Open Stal leeg vanwege corona. Maar dit jaar wordt er achter de schermen weer hard gewerkt aan een nieuw muziekprogramma. Er wordt tijdens Open Stal elke zaterdag en zondag opgetreden. Ook zijn de witte fietsen dit jaar weer van de partij, voor bezoeker die wat minder goed te been zijn. De te fietsen route is ongeveer drie kilometer.

Nieuws

menu