Kunstcafé pakt uit: elke week optreden in februari

Kuntcafe expositie en muziek Appelscha

Kuntcafe expositie en muziek Appelscha

Het Kunstcafé in Appelscha pakt uit met elke zondag een optreden in februari. Daarmee wordt gevierd dat het café weer open mag. Het Kunstcafé organiseert de optredens samen met stichting De Kortsluiting.

Luisterconcerten, daar gaat het om, intieme concerten, zonder versterker. De artiesten spelen een set om 15.00 en om 16.00 uur.

Lammert Nuwolt

De eerste artiest staat geprogrammeerd voor zondag 6 februari. Dan staat singer-songwriter Lammert Nuwolt uit Donkerbroek op de planken. Met hits van nu, van toen en ook wat eigen repertoire speelt hij voor ieder wat wils. Hij is tevens frontman van Tsjuster Rocksum.

Hills & Hamid

Op 13 februari is het de beurt aan Hills & Hamid. Het duo combineert traditionele blues met oude Perzische liedjes. Het duo bestaat uit de Arnhemse muzikant Anne-Maarten van Heuvelen en Hamid Behzadian uit Utrecht. Samen besloten ze akoestische blues met traditionele Iraanse muziek te combineren. Met zang in twee talen, gitaar, mondharmonica en contrabas bewegen de twee zich tussen de tegengestelde werelden.

Marije de Vries is de derde naam deze februari. Op 20 februari brengt zij, gewapend met gitaar en mondharmonica, nummers ten gehore. Het liefst zingt ze folk en soul.

En op de laatste zondagmiddag van de maand, zondag 27 februari, is Martin van de Vrugt te gast. Van de Vrugt heeft een eigen studio waarmee hij voor zichzelf maar, als producer ook met andere binnen- en buitenlandse independent artiesten cd’s opnam. Martin’s muziek is niet onder een noemer te vangen en spreekt een groot en divers publiek aan.

Zondagmiddagconcerten

Na februari gaan het Kunstcafé en De Kortsluiting door met zondagmiddagconcerten, maar dan op elke tweede zondag van de maand. Op 13 maart staat Timo de Jong op het podium. Hij maakt alternatieve country en Americana. Op 10 april komt Leonard Ford naar Appelscha. Ford heeft een voorliefde voor oude, soms tragisch in de vergetelheid geraakte muziek. Amerikaanse blues of Schotse folk, veel meer dan een akoestische gitaar en een bottleneck heeft Leonard niet nodig om deze stijlen weer nieuw leven in te blazen. 8 mei is de dag dat Blond & Blue z’n opwachting maakt. Een talentvolle nieuwe bluesband met een onverwacht en vernieuwend repertoire.

Het eerste optreden is gratis. Voor alle andere optredens geldt: de entree is vijf euro, maar dat is dan inclusief de eerste consumptie.

http://www.kunstcafeappelscha.nl