Holland Baroque geeft concert in Bonifatiuskerk

Altvioliste Esther van der Eijk. Holland Baroque

Oldeberkoop - Het ensemble Holland Baroque treedt op zaterdag 18 maart op in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop met het programma: 'Die Kunst der Fuge'.

Deze onvoltooide zwanenzang van Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd in een intieme strijkersbezetting.

Barokmuziek staat centraal

Holland Baroque verwondert keer op keer haar publiek met uiteenlopende muzikale programma's. Bij ieder programma storten zij zich volledig in een muzikale ontmoeting; met barokmusici, maar soms ook met musici uit andere muzikale genres. Barokmuziek staat daarbij altijd centraal.

Het ensemble dat in Oldeberkoop optreedt bestaat uit: Judith Steenbrink (viool), Nadine Henrichs (viool), Esther van der Eijk (altviool), Tomasz Pokrzywinski (cello) en Tineke Steenbrink (klavecimbel).

Bachs onvoltooide zwanenzang

Na een tour met alle zes de Brandenburgse Concerten duikt Holland Baroque opnieuw in een belangrijk opus van Johann Sebastian Bach. Dit keer spelen zij  Die Kunst der Fuge , Bachs onvoltooide zwanenzang. Het is ingetogen, op contrapuntische principes gebaseerde kamermuziek. Contrapunt is het verband tussen twee of meer onafhankelijke stemmen. Bach zag dit als de kern van de muziek, en hij was een meester in het componeren van contrapuntische muziek.

De spannende zoektocht naar de mogelijkheden van deze wonderschone en poëtische muziek in een intieme strijkersbezetting met klavecimbel maakt dit concert tot een niet te missen belevenis.

Meer informatie en kaartverkoop via www.muziekopstapel.nl

Nieuws

menu