Hermitage Kwartet treedt op in Oldeberkoop

Het Hermitage Kwartet. Stella Zake

Het Hermitage Kwartet treedt zaterdag 5 maart op in de Bonifatiuskerk in Oldeberkoop. Het kwartet voert werken uit van Bach/Micháns, Britten en Beethoven. Door de verbeterde situatie rond de coronapandemie kan dit concert weer als vanouds plaatsvinden.

Het Hermitage Kwartet is een strijkkwartet dat sinds 2015 het vaste festivalkwartet vormt van het jaarlijks in de zomer gehouden Peter de Grote Festival. Ook geeft het kwartet vele concerten daarbuiten, zoals in de Hermitage Amsterdam en op het festival van Emmy Verhey. Daarnaast hebben twee leden, violiste Jacobien Rozemond en altvioliste Francien Schatborn, een aanvoerderspositie in topensembles van Nederland.

Prijzen

Violiste Floor Le Coultre is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag, heeft vele prijzen op haar naam staan en treedt op als kamermusicus op internationale festivals. Amber Docters van Leeuwen, bekend onder andere als prijswinnares van de Cello Biënnale 2008, treedt veelvuldig op als soliste.

Bach en Beethoven

Op het programma staat een korte bewerking van een koraal van Johann Sebastian Bach, vervolgens het eerste strijkkwartet van – vooral door zijn opera’s bekende - Benjamin Britten. Na de pauze klinkt een strijkkwartet uit Beethovens “middelste”, ofwel “heroïsche” periode. De drie kwartetten opus 59 schreef Beethoven in opdracht van de Russische graaf Razumovsky. Het tweede kwartet van opus 59 wordt bij dit concert uitgevoerd en dit bevat verwijzingen naar Russische volksmelodieën als eerbetoon aan de opdrachtgever.

Aanvang 20.00 uur. Kaarten reserveren kan via muziekopstapel@gmail.com

Nieuws

menu