Geen toneelstuk, wel kinderkerstfilm in Bonifatiuskerk van Oldeberkoop

De engeltjes in de kerstfilm. Eigen foto

In Oldeberkoop wil de kerkgemeenschap ondanks alle coronamaatregelen kinderen een hoofdrol geven tijdens de kerstperiode. Vorig jaar was de lockdown zo streng dat er echt niks kon, maar dit jaar is er met de kinderen van Oldeberkoop een kerstfilm gemaakt.

Het klassieke verhaal van Josef (Tiede Terreehorst) en de hoogzwangere Maria (Silke Dijkstra) die van Nazareth naar Bethlehem moesten om zich in te laten schrijven in hun geboortestad is eind november al opgenomen. Verschillende ondernemers hebben hun medewerking verleend aan de film. Zo was er een timmerwerkplaats nodig voor timmerman Jozef. Het was tijdens de opnames waterkoud. Op de eigen pony van Silke Dijkstra, die dienst deed als ezel, zijn Jozef en Maria flink aan de wandel geweest door het dorp, van herberg naar herberg om uiteindelijk bij de een stal aan te komen waar baby Jezus werd geboren.

Engelen, herders en de wijzen uit het oosten ontbreken niet in het verhaal. Zondag 19 december om 12.00, 14.00 en 16.00 uur is de voorstelling te zien in de Bonifatiuskerk in Oldeberkoop.

Aanmelden is verplicht en kan via pkn.oldeberkoop@gmail.com

Nieuws

menu