Duo brengt met viool en gitaar folk als klassiek

Martin van Hees en Floor le Coultre.

Martin van Hees en Floor le Coultre. Muziekopstapel

Oldeberkoop - Het jonge duo Le Coultre & Van Hees treedt zaterdagavond 30 maart op in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop.

Violiste Floor le Coultre (1990) en gitarist Martin van Hees (1990) brengen een afwisselend concert. Beiden blonken uit bij hun conservatoriumstudie en speelden onder meer al op het Grachtenfestival in Amsterdam en op het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Koninklijk Conservatorium

Het duo bestaat uit violiste Floor Le Coultre (Groningen, 1990) en gitarist Martin van Hees (Groningen, 1990). De musici ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. Floor slaagde voor haar Masterstudie met een 9,5 en onderscheiding. Zij trad als solist op bij verschillende orkesten en won prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Davina van Wely vioolconcours. In 2011 is Floor benoemd tot Jong Muziek Talent Nederland. Martin van Hees slaagde in juni 2014 cum laude voor zijn master studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving een onderscheiding voor zijn bijdrage aan hedendaagse muziek en werd benoemd als musicus met ‘outstanding musical expression’. Hij ontving diverse prijzen op internationale concoursen.

Volksmuziek

Het duo is geboeid door de invloed van volksmuziek op klassieke muziek. Volksmuziek uit o.a. Oost-Europa, Zuid-Europa en Midden/Zuid America biedt een inspiratiebron voor allerlei componisten waar de gitaar en de viool een belangrijke rol in spelen. Dat geldt voor de werken van Piazolla, Granados, De Falla en Antonio Ruiz Pipo die worden uitgevoerd. Verder komt er in het afwisselende programma ook werk van Händel, van de ‘duivelsviolist’ en componist Paganini, en van de hedendaagse componisten Arvo Pärt en Atanas Ourkouzounov voorbij.

Aanvang 20.00 uur. Reserveren via www.muziekopstapel.nl