Brocante en streekproductenmarkten komen in drievoud. ‘Er komen veel regionale bedrijven'

Dames met een Brocante winkel in Appelscha

Dames met een Brocante winkel in Appelscha

Op de Boerestreek wordt de laatste tijd veel geëxperimenteerd met diverse soorten markten. Na Lekker en Kunstig in mei staat er op 23 juni van 10.00 tot 16.00 een brocante en streekproductenmarkt op het programma. En de markt komt vaker terug deze zomer.

Het gaat om een markt met brocante goederen, vaak komen de spullen net als vintage items uit de periode van 1920 tot 1980. ‘Er komen veel regionale bedrijven op de markt te staan’, zegt Vincent Veldhoen namen Stichting Algemene Activiteiten Appelscha (SA3), de organiserende partij. Bakker Nijstad is daar een voorbeeld van en ook de Blauwe Molen. De Blauwe Molen is gevestigd aan de Vaart Noordzijde in Appelscha en wordt bestierd door Hilda Blaauw.

‘Maar daar blijft het niet bij. Andere voorbeelden van standhouders zijn De Stelp, de Oldeberkoopse kaasboerderij. Ze maken zelf kaas en andere producten. Er komt een theestand, een bedrijf dat zich specialiseert in aardbeien en een ander bedrijf met chocola, fudge en nogat. Kortom: er is veel lekkers te vinden op de Boerestreek.’ Voor de lekkerbek: ook nog paling, borrelworst en honing.

En de rest van de markt wordt opgevuld met brocante. De markt wordt tegenover Family Appelscha gesitueerd, op het grasveld aan de rand van het bos.

De markt in deze vorm komt vaker terug dit seizoen. ‘Het staat in totaal drie keer op de planning’, laat Veldhoen weten. ‘Er staan dan wel vaak andere ondernemers, zodat het aanbod elke markt anders is en het elke keer leuk blijft om langs te komen.’

De andere markten staan gepland op 28 juli en 25 augustus.