Wellerobben zwemt naar winst van vijfkamp. ZCNF'34 eindigt als vierde

Het team van de Wellerobben. Eigen foto

Zwemvereniging de Wellerobben heeft de vijfkamp gewonnen. Het was de twaalfde keer dat de club uit Haulerwijk de beker won. ZCNF’34 uit Oosterwolde eindigde als vierde.

De Wellerobben en ZCNF’34 streden tegen Aqaulero uit Roden, De Forel uit Wolvega, HZPC Heerenveen en Isis uit Gorredijk in vier wedstrijden om de winst. De zege werd in de laatste wedstrijd in Oosterwolde betwist door de Wellrobben en HZPC. De club uit Heerenveen stond bij de start van slotwedstrijd nog aan kop. De Wellerobben heeft te weinig jonge zwemmers en kan daardoor een aantal programma’s niet invullen. Na de afsluitende 8 x 25 meter estafette was het wachten op de uitslag. De Wellerobben bleek het minst aantal punten te hebben, waardoor de beker naar Haulerwijk ging. Trainster Jellie Wijnja nam de wisselbeker in ontvangst. HZPC eindigde als tweede, voor De Forel uit Wolvega, ZCNF’34, Aqaulero en Isis.

‘Doordat we niet aan alle wedstrijden met een volledig team hebben meegedaan, waren we kansloos voor het klassement. We zijn vierde geworden, een hogere plaats zat er niet in. Onze zwemmers hebben individueel mooie tijden gezwommen en dat is ook prima,” zei ZCNF’34-trainster Mariët Karbet.

Nieuws

menu