Waskemeer en SV Haulerwijk spreken zich gezamenlijk uit tegen onvriendelijkheden. Restant van derby wordt Tweede Paasdag uitgespeeld

Na tweede rode kaarten (voor beide ploegen een) liepen de gemoederen bij spelers en toeschouwers hoog op.

Na tweede rode kaarten (voor beide ploegen een) liepen de gemoederen bij spelers en toeschouwers hoog op. Anne Westerhof

De besturen van voetbalverenigingen SV Haulerwijk en Waskemeer hebben onlangs rond de tafel gezeten. Dit gebeurde naar aanleiding van de gestaakte competitiewedstrijd eerder dit seizoen tussen beide teams en de nasleep die dit duel met zich mee bracht.

Over de kern waren beide besturen het snel eens: elke vorm van grensoverschrijdend gedrag wordt ten zeerste afgekeurd. De besturen werden tijdens de eerste competitiewedstrijd zeer negatief verrast door het gedrag van meerdere spelers en betrokkenen.

Rode kaarten

De derby op de eerste speeldag in de 4e klasse D werd na ruim een half uur gestaakt. Bij een 0-1 stand (doelpunt Patrick Hilhorst) sloeg de vlam in de pan. Na tweede rode kaarten (voor beide ploegen een) liepen de gemoederen bij spelers en toeschouwers hoog op. De scheidsrechter stuurde daarop de twee ploegen naar binnen. De leidsman besloot de wedstrijd definitief te staken.

Respect

Het bestuur van SV Haulerwijk en Waskemeer doen een dringend beroep op de spelers en andere betrokkenen van beide verenigingen om zich tijdens de derby’s op een respectabele manier te gedragen. De burentwisten werden altijd gekenmerkt door de grote publieke belangstelling en het fanatisme, maar ook door de vriendschappelijke sfeer die er na afloop was. Juist dat maakt de derby tussen Haulerwijk en Waskemeer volgens de beide clubs extra speciaal. Na de derby’s was er altijd feest, waar beide verenigingen vertegenwoordigd waren.

De beide besturen hopen in de toekomst op een voortzetting van die derby’s. Ze gaan er vanuit dat de escalatie eerder dit seizoen een uitzondering was.

Het restant van het gestaakte duel wordt maandag 10 april (Tweede Paasdag) vanaf 14.30 uur gespeeld op sportpark ‘t Ald Leger in Waskemeer.