WSVO maakt fietsen voor iedereen mogelijk. Inwoners kunnen tweewieler in bruikleen krijgen

WSVO kent circa 65% jeugdleden en groeit nog steeds. Eigen foto

Wielersportvereniging Ooststellingwerf (WSVO) schaft 21 fietsen aan om fietsen voor iedereen mogelijk te maken. De tweewielers zijn in bruikleen te verkrijgen voor inwoners van Ooststellingwerf.

WVSO-voorzitter Raymond Jansen: ,,Twee jaar geleden bedachten wij een plan om verenigingsfietsen aan te schaffen en deze in bruikleen te geven aan hen voor wie de aanschaf van een eigen fiets een te grote aanslag op het budget is. Dat plan was snel bedacht, maar de uitvoering had nog wel wat voeten in aarde. Immers als vereniging hadden we ook niet direct de middelen om zoveel fietsen ineens aan te schaffen.”

Fondsen

Via het gemeentelijke Fonds werd een aanvraag ingediend, maar deze werd niet gehonoreerd. Jansen: ,,Maar door de contacten met de gemeente werden we wel op een ander spoor gezet: meer fondsen benaderen.” Uiteindelijk werd het benodigde bedrag bij elkaar gesprokkeld via Stichting Bercoop Fonds, Stimuleringsfonds Rabobank en het Iepen Mienskipfûns van de provincie Fryslan.

Nadat alle toezeggingen binnen waren, sloeg corona toe. Jansen: ,,Door alle lockdowns was in veel fabrieken de productie teruggeschroefd en waren er geen fietsen leverbaar. We hebben gelukkig een bestelling kunnen doen, maar deze werden allemaal in de loop van dit jaar in fases geleverd. Inmiddels zijn alle 21 fietsen binnen.”

Scala

WSVO en stichting Scala slaan de handen ineen. Bij stichting Scala komt een groot deel van de doelgroep voor ondersteuning. Zij kunnen gegadigden doorverwijzen en een voucher verstrekken. De fietsen worden centraal opgeslagen en onderhouden door de vereniging. De gebruiker kan hem daar afhalen voor het sporten. Jansen is trots: ,,WSVO is de eerste vereniging in Nederland die een dergelijk initiatief in de benen heeft gekregen.”

Nieuws

menu