Voetbaltoernooi voor scholen ziet er dit jaar anders uit

Pixabay

Oosterwolde - Het is de organisatie gelukt om een alternatieve versie van het schoolvoetbaltoernooi voor te bereiden. Het is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om het toernooi traditioneel op de velden van SV Oosterwolde te organiseren.

Er is gekozen om drie voetbal uitdagingen (challenges) te ontwikkelen. Het toernooi start op 22 maart, waarbij de eerste uitdaging naar de scholen wordt gestuurd. Hierna hebben de aangemelde scholen een week de tijd om de uitdaging te oefenen en op film vast te leggen. Gedurende drie weken worden leerlingen voorzien van een nieuwe uitdaging.

Scholen kunnen punten verdienen door het opsturen van het filmpje. Aan de hand van dit filmpje wordt het resultaat door de jury voorzien van punten. Naast deze uitdagingen krijgen de scholen bonusopdrachten toegestuurd. Deze zijn ook gerelateerd aan voetbal, maar kennen een andere invalshoek. Hier kunnen extra punten mee worden verdiend.

Uiteindelijk wordt er op 14 april een afsluitende, digitale en actieve quiz gespeeld waarbij de laatste punten verdeeld worden. De school die na de opdrachten de meeste punten heeft, mag zich de winnaar van het toernooi noemen.