VDDO wint nipt van SIOS en maakt nog kans op promotie

SIOS-VDDO. FOTO Piet Bosma

VDDO won de Stellingwerfse derby in Wolvega met 17-18 van SIOS. Door deze overwinning doet VDDO nog mee om de promotieplaatsen. SIOS kan degradatie bijna niet meer ontlopen.

Sporthal de Steense in Wolvega was goed gevuld met supporters van beide ploegen. VDDO had de laatste twee wedstrijden verloren en kon een overwinning goed gebruiken. Tegen de hekkensluiter uit Wolvega was daar de ideale gelegenheid voor. In de praktijk ging het echter moeizaam. VDDO startte in de inmiddels bekende opstelling met Wout-Jan Donker, Wesley Nieuwhof, Petra Mulder en Monique Dokter in het aanvalsvak en Luco van de Wolfshaar, Sjoerd Hoeksma, Myrthe Looyenga en Lotte de Jong in de verdediging. Martijn Menken was vanwege een blessure nog niet in staat te spelen.

De thuisploeg startte scherp en kwam al snel op een 4-1 voorsprong. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam VDDO beter in de wedstrijd. Luco van de Wolfshaar scoorde driemaal en Petra Mulder was twee keer trefzeker. Dit resulteerde in een 9-10 ruststand.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. VDDO stond geen moment achter, maar kon ook geen groter gat slaan. Petra Mulder werd door een lichte blessure vervangen door Anke Postma. Wout-Jan Donker had zijn vizier op scherp staan. Hij scoorde vier maal. Doordat Wesley Nieuwhof (2x), Anke Postma en Sjoerd Hoeksma ook de korf vonden, sloeg VDDO twee minuten voor tijd een gaatje van twee treffers. In de spannende slotminuut trok VDDO de zege over de streep.

Nieuws

menu