Turnteam Longa wint opnieuw goud. Jasmijn uit Oosterwolde is de beste in Gorredijk

Jasmijn Hollander, Tamar Keuter, Tara Jonkers en Rishaina Ferero Abrea. Eigen foto

Ook op tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen turnen was er een gouden medaille voor een team van Longa.

In sportcomplex de Skans in Gorredijk werd geturnd door de middenbouw in niveau 6 en 7. Uit de regio Zuidoost Friesland vaardigden dertien verenigingen in totaal 100 jeugdturnsters af, verdeeld over 21 teams.

Longa Wijnjewoude deed mee met één team op niveau 7. Een team bestaat uit drie tot zes turnsters en per toestel tellen de beste drie scores. Het team van Longa bestond uit Jasmijn Hollander uit Oosterwolde, Tamar Keuter uit Appelscha, Tara Jonkers uit Bakkeveen en Rishaina Ferero Abrea uit Wijnjewoude. Alle meiden turnden op brug, blak, vloer en sprong stabiele oefeningen zonder heel grote fouten. Met de hoogste score mochten de meiden net als op de eerste plaatsingswedstrijd het goud in ontvangst nemen.

Het team plaatste zich voor het Fries kampioenschap, dat op 13 mei in Lemmer is. Jasmijn Hollander, die op beide plaatsingswedstrijden individueel als eerste eindigde, is ook zeker van een plaats op de individuele provinciale titelstrijd op 22 april in Noordwolde. Voor haar teamgenoten is dat nog even afwachten.

Nieuws

menu