TCO zet kampioenen in het zonnetje

NOS TCO clubkampi dubbel.jpg

Oosterwolde - De clubkampioenschappen van tennisclub Oosterwolde (TCO) zitten er weer op. Na de finales werden de clubkampioenen gehuldigd, samen met vijf teams die de regionale voorjaarscompetitie wonnen.

Komend jaar is TCO weer vertegenwoordigd in de hoofdklasse.

In het enkelspel speelden de dames met de heren mee. In de A-poule ging de finale tussen Jacco Dolman en Jolanda Buurlage. Dolman won de partij in twee sets. In de finale van de B-poule versloeg nieuwkomer Michiel de Vries Richard Brandsma. In de C-poule won Jaap Hoeksma de finale van Eline Jansen.

In het dubbelspel bij de dames werd het een lange en spannende finale. De eindstrijd werd met 11-9 in de super tiebreak gewonnen door Siska Kraai en Linda de Jong ten koste van Akke-Rixt van Essen en Jolanda Buurlage. Bij de heren wonnen Jacco Dolman en Wim Dolman in twee sets van Gerard Koopmans en Harold Meijer.

Na de finales huldigde Geert Sibma namens het bestuur de finalisten en de vijf teams die kampioen geworden zijn in de voorjaarscompetitie.
De kampioenen zijn: dinsdagavond 3e klasse dames (Linda de Jong, Jantina Westerhof, Siska Kraai, Christa Schaaf, Blijke Schuring en Aaltje Vredeveld); tweede klasse dinsdagavond (Jolanda Buurlage, Akke-Rixt van Essen, Francisca de Jong, Marielle Monderman en Annette Sibma); woensdagavond 5e klasse (Richard Brandsma, Sjoerd van buiten, René Dikkens, John Meijer, Daan Pattikawa en Edwin Wijnia); woensdagavond 3e klasse (Gerard Koopman, Harold Meijer, Roelf Meijer, Geert Sibma en Auke Veenstra); vrijdagavond 2e klasse mixteam (Geert en Annette Sibma, Frank en Jolanda Buurlage, Roeland en Francisca de Jong en Marcel Schijf en Akke-Rixt van Essen); het zaterdag eerste klasse-team (Evert van der Akker, Ron Bakker, Jacco Dolman, Wim Dolman, Ronald van Vonderen en Tom van der Werf) dwong promotie af.

Nieuws

menu