Synchroonzwemsters ZCNF'34 halen eerste certificaat

Evelien Herder, Kirsten Drenth, Felicia Weiland en Naomi Kumbangsila (v.l.n.r.). Jantina Vledder

Oosterwolde - De jongste synchroonzwemsters van ZCNF'34 zwommen zaterdag in De Welle in Drachten voor hun eerste certificaat van dit jaar.

De diploma's bij het synchroonzwemmen zijn vrij uitgebreid en worden daarom in drie sessies gehouden. Zaterdag was de eerste sessie.

Lichaam strak in het water

Voor ZCNF'34 kwamen vier meisjes in actie voor het balletbeendiploma. Bij deze eerste sessie moeten de meisjes laten zien dat ze 25 meter kunnen zwemmen. De moeilijkheid daarbij is niet dat het snel moet, maar juist heel netjes. Daarna moet een afstand van tien meter stuwend worden afgelegd. Dat wil zeggen dat alleen de handen mogen bewegen en dat de rest van het lichaam strak in het water moet blijven liggen. Tenslotte moeten de meisjes vijftien seconden stil blijven liggen in het water. Alle onderdelen zijn gericht op beheersing van de spieren en vallen voor jonge meisjes vaak niet mee. Toch slaagden alle vier de dames erin hun certificaat te halen.

Trainster Jantina Vledder was dan ook tevreden: 'Een paar meisjes waren echt heel zenuwachtig voor dit certificaat, maar ze hebben zich er goed doorheen geslagen.' Uitslagen: Felicia Weiland (17 punten), Evelien Herder (18), Kirsten Drenth (18) en Naomi Kumbangsila (16).
 

Nieuws

menu