Supporters bedanken afzwaaiende schaatsbroers

Bob de Vries (midden) bij de versierde wagen. Anne Westerhof

Haule - Bob de Vries (36) maakte vorige week bekend zijn schaatsloopbaan te beëindigen. Ook zijn broer Bart (32) leek zijn laatste wedstrijd gereden te hebben, maar de komst van natuurijs zal de broers vast op andere gedachten brengen.

Mochten er wedstrijden op natuurijs worden verreden, staan Bob en Bart ongetwijfeld aan de start, om daarna een definitieve punt achter hun carrière te zetten. Vaste supporters van de beide marathonschaatsers uit Haule laten het naderende afscheid niet ongemerkt voorbij gaan. Als dank voor de vele jaren schaatsplezier die Bob en Bart hun supporters gaven, werd een versierde wagen gemaakt, die vlak bij de boerderij van Bob aan de Koumansburg werd neergezet. Hans Hummel, Jolle en Klaske Sikma, Willem en Ans Schuit, Trijnie Mulder en Douwe Beyert zetten op deze manier de broers in het zonnetje. Bob de Vries ging bij de wagen op de foto. Woensdag deelde Bob in het RTL Nieuws tips over het schaatsen op natuurijs.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5213791/schaatsen-natuurijs-knsb-elfstedentocht-schaatser-bob-de-vries-thialf