Stânfries verliest ook in Appelscha van Havelte

Wim van Riezen haalt uit. Een treffer zou deze poging niet opleveren. Foto: Rens Hooyenga

Stânfries verloor zondag pas voor de tweede keer dit seizoen. Net als eerder deze competitie werd er verloren van Havelte.In Havelte werd het 3-2, in Appelscha waren de bezoekers met dezelfde cijfers te sterk.

Stânfries begon goed aan de wedstrijd. Voetballend bleek de thuisploeg sterker dan Havelte. Dit leverde enkele kansen op.
In de tiende minuut had een overtreding van Jasper de Jong Stânfries rood op kunnen leveren, maar de scheidsrechter liet het onbestraft. Marc Drenth stuitte op de voeten van doelman Stan de Vos, Yannick Akkerman kon na goed doorjagen net niet hard genoeg afdrukken en ook Rick Ploeg vond de keeper op zijn weg.

Stânfries kwam voor rust nog wel op voorsprong. Yannick Akkerman bediende Marc Drenth, waarna de spits een verdediger uitkapte en binnenschoot: 1-0.

De tekst gaat verder na de fotoNa rust was Havelte duidelijk scherper. In de 64e minuut maakte Mark Smink er koelbloedig 1-1 van. Een minuut later nam Havelte verdiend de leiding. Uit een goede voorzet kopte opnieuw Mark Smink raak. In de 78e minuut breidde Havelte de voorsprong verder uit. Kylian Mones maakte er uit een counter koppend 1-3 van.

Stânfries probeerde via de lange bal gevaarlijk te worden. Kansen voor Joeri Gorter en Lars Oldenburger troffen geen doel en Wim van Riezen kopte over. De thuisclub maakte door een mooie individuele actie van Marc Drenth de aansluitingstreffer, maar deze viel te laat om ook nog langszij te komen.

Nieuws

menu