Stânfries pakt punt in ondertal. Koploper Olyphia komt in Noordwolde pas in blessuretijd langszij

Olyphia-Stânfries. FOTO Piet Bosma

Olyphia-Stânfries. FOTO Piet Bosma

Stânfries speelde in Noordwolde met 1-1 gelijk tegen koploper Olyphia. Pas in de laatste minuut kwam de thuisploeg langszij. De bezoekers sloten het duel af met negen man.

Olyphia begon goed. De gastheren voetbalden makkelijk, maar creëerden geen grote kansen. Stânfries groeide langzaam in de wedstrijd en werd een aantal keer gevaarlijk. De grootste kans was voor Marc Drenth. Zijn schot werd gekeerd door de doelman.
Halverwege de eerste helft kwam Stânfries verdiend op voorsprong. Uit een goed genomen vrije trap van Yannick Akkerman schoot Jasper de Jong knap binnen 0-1.

De tekst gaat verder na de fotoOok na rust had Stânfries lang het betere van het spel. Een doelpunt van de Appelschasters werd afgekeurd. De doelman van Olyphia liet de bal los, waarna Jasper de Jong raakschoot. Naar oordeel van de scheidsrechter hinderde De Jong de keeper, waardoor de treffer werd geannuleerd.

Halverwege de tweede helft moest Stânfries met tien man verder. Jasper de Jong kon vervroegd de kleedkamer opzoeken na een natrappende beweging. In ondertal kwamen de gasten opnieuw tot scoren. De treffer van Marc Drenth vond vanwege buitenspel echter geen doorgang.

In de slotfase zette Olyphia aan. Max Kroon zag zijn inzet op de lat eindigen. In blessuretijd kwamen de groenhemden toch op gelijke hoogte. Een afgeslagen bal werd binnen geschoten door Hielke de Jong: 1-1. Sam de Haan kreeg vanwege protesteren zijn tweede gele kaart. In de laatste minuten hield Stânfries met negen man stand.