Sport Vereent uit Oldeberkoop veert op, maar donkere wolken blijven hangen. 'Fusie is noodzakelijk, anders blijven we maar aanmodderen'

Sport Vereent keek de dood in de ogen. De 92 jaar oude voetbalvereniging uit Oldeberkoop lag zes maand geleden aan de beademing en was opgegeven. Dankzij een reddingsactie van oud-speler Jan de Jong maakten de zwart-witten echter een succesvolle doorstart. Uit de problemen is Sport Vereent allerminst.

Oud-spelers Jan de Jong (links) en Jan Jonker springen bij Sport Vereent bij, nu de vijfdeklasser zonder hoofdtrainer zit.

Oud-spelers Jan de Jong (links) en Jan Jonker springen bij Sport Vereent bij, nu de vijfdeklasser zonder hoofdtrainer zit. Foto Sietse de Boer

Sport Vereent leidt al jaren een marginaal bestaan. Voetbal leeft amper in het ruim 1500 inwoners tellende Ooststellingwerfse dorp. De vereniging heeft een chronisch tekort aan voetballers en Oldeberkopers zijn moeilijk te porren voor vrijwilligersklusjes. Het tweede seniorenteam werd jaren geleden al opgeheven, de bezetting van de hoofdmacht bereikte vorig seizoen een dieptepunt.

Nieuws

menu