SV Oosterwolde vraagt geld voor nieuwe kleedkamers

Het logo van SV Oosterwolde.

Voetbalvereniging SV Oosterwolde hoopt op een bijdrage van 211.000 euro van de gemeente voor de bouw van extra kleedkamers.

Dat zei voorzitter Klaas van Weperen als inspreker bij een commissievergadering van de gemeenteraad. Dat is ongeveer een derde van de totale kosten, die het bestuur raamt op 635.000 euro.

Nieuwe kleedaccommodatie

Na de fusie van de voetbalclubs in Oosterwolde is een nieuwe vereniging ontstaan met 600 leden en 36 teams, de helft daarvan is jeugd. De nieuwe club wil nu op basis KNVB-normen de kleedaccommodaties van DIO uitbreiden, want de oude kleedaccommodatie van De Griffioen gaan voor 1 euro over naar de gemeente. Er ligt inmiddels een uitgewerkt voorstel bij de gemeente. Maar het lag dus nog niet ter besluitvorming bij de gemeenteraad op tafel. In dat plan wordt ingezet op duurzaamheid. De club gaat bijvoorbeeld volledig van het gas af.

Besparing

De club wil o.a. met zonnepanelen per jaar 19.500 euro besparen op energiekosten. Die besparing maakt het weer mogelijk om zelf mee te financieren. Verder doet de club een beroep op fondsen en subsidieregelingen (BOSA). Van Weperen meldde ook dat de ondernemers overweldigend positief reageren op het verzoek om ook te helpen. ‘Het gaat alle verwachtingen te boven.’ En met een complete update van de accommodatie moeten dan ook de volgende sportieve stappen worden gezet. Klaas van Weperen droomde al een beetje hardop over het spelen in de hoofdklasse.