Raad stemt in met tweede padelbaan in Oosterwolde

Padelbaan tennisclub TCO. FOTO RENS HOOYENGA

De tweede padelbaan van de Tennis Club Oosterwolde komt er. Het college wacht niet op een betere uitwerking van de zogenaamde 1/3-regeling. Die komt pas na de zomer naar de raad. Maar de tennisclub was door het college voor de zomer duidelijkheid beloofd. En dus wordt nu een uitzondering gemaakt.

De gemeenteraad van Ooststellingwerf is positief over een zogenaamde 1/3-regeling voor investeringen in de sport. Maar de raad miste eerder in het voorstel de criteria om er in maart al mee in te stemmen. Er werden allerlei voorbeelden genoemd van activiteiten die ook onder de regeling zouden moeten kunnen vallen. Onder grote druk nam het college het voorstel toen terug.

Verbaasd

En dus was het CDA’er Thomas Wiebe Swart woensdagavond in een commissievergadering verbaasd dat nu al een besluit over de aanvraag van de tennisclub wordt genomen. Ontstaat daardoor nu niet een wildgroei aan aanvragen vooruitlopend op de verbeterde regeling?

Uitzondering

Wethouder Fimke Hijlkema benadrukte dat er alleen voor de tennisclub een uitzondering wordt gemaakt. De aanvraag ligt er immers al sinds 31 mei 2021. En er was een belofte gedaan om voor de zomer een besluit te nemen.

Behoefte

De PvdA was wel benieuwd of er wel echt behoefte aan is. Jelke Nijboer wandelt blijkbaar nog wel eens langs de bestaande padelbaan. Het was hem opgevallen hoe vaak die niet gebruikt wordt. Volgens de wethouder is juist door die baan het aantal leden van de club flink toegenomen. ‘We gaan er vanuit dat er behoefte aan een tweede baan.’

Lening

De raad maakt er verder geen punt meer van. In de raadsvergadering wordt het een hamerstuk. De club krijgt een subsidie van € 38.100 en een renteloze lening van € 38.100 met een looptijd van 10 jaar. Het derde deel van de investering hoest de club zelf op.

Nieuws

menu