Primeur: De Griffioen is voor het eerst de beste postduivenvereniging van afdeling Friesland‘96

Het clubhuis van De Griffioen in Oosterwolde.

Het clubhuis van De Griffioen in Oosterwolde. Eigen foto

Voor het eerst in het 71-jarig bestaan is postduivenvereniging De Griffioen in Oosterwolde als eerste geëindigd in de jaarlijkse rangschikking van de afdeling Friesland ’96.

De Griffioen heeft leden in Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Appelscha, Haulerwijk, Waskemeer, Langedijke en Bakkeveen. In de afdeling Friesland ’96 spelen 1250 leden verdeeld over 49 verenigingen. De Griffioen behoort met in totaal 26 leden tot de middelgrote verenigingen.

Het verenigingskampioenschap wordt bepaald aan de hand van de geleverde prestaties van de duiven in een verhouding van 1 op 50 van het aantal ingekorfde duiven per club. De puntentoekenning komt vanuit de samenspelen, waarvan er in totaal zes zijn geografisch verdeeld over de provincie Friesland, kop van Overijssel en de Noordoostpolder met een uitloop naar Biddinghuizen in de provincie Flevoland.

Om hoog te eindigen in deze rangschikking is het van belang wekelijks een aantal kopduiven te hebben in de uitslag. Door het uitstekende presteren dit jaar van een aantal leden van De Griffioen kwam de club al vrij snel bovenaan te staan in de tussenstand.

Uiteindelijk werd het nog een spannende strijd, waarbij de koppositie nooit uit handen is gegeven. De overwinning werd opgeëist met een kleine voorsprong op nummer twee, De Adelaar in Harkema.

Tijdens de jaarlijkse feestavond wordt het kampioenschap binnenkort gevierd.