OldStars-team HZVV is koploper na eerste competitieronde walking football

Bij vv Steenwijk is dinsdag de eerste speelronde van de regionale walking-football-competitie afgewerkt. Foto: Lo Dijkstra

Het OldStars-team van voetbalvereniging HZVV uit Hoogeveen voert de ranglijst aan na de eerste speelronde van de regionale walking-football-competitie. Op de accommodatie van vv Steenwijk wonnen de Hoogeveners dinsdagmiddag twee van hun drie wedstrijden.

De eerste tegenstanders van HZVV waren DVC Dedemsvaart (5-0) en FC Meppel (2-0). De derde wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden eindigde in 3-3, zodat de Hoogeveners de ranglijst aanvoeren met 7 punten.

De middenmoot wordt gevormd door vv Steenwijk, FC Meppel, Vitesse’63 (Koekange) en Sport Vereent (Oldeberkoop). Deze vier ploegen behaalden ieder twee overwinningen en konden dus 6 punten op hun conto schrijven. IJVV won één keer en speelde een keertje gelijk, en boekte dus in totaal 4 punten. DVC Dedemsvaart en vv Zuidwolde sluiten de rij na deze eerste speelronde: beide teams hebben nog geen punten gepakt.

Basisprincipes

De in totaal 14 wedstrijden werden op 3 veldjes gespeeld tussen teams van 6 spelers en stonden telkens onder leiding van scheidsrechters die alle regels van het spel kennen en hanteren. Cruciaal bij walking football is dat er niet mag worden hardgelopen. Ook mag er geen lichamelijk contact zijn, slidings zijn niet toegestaan en de bal mag niet hoger dan heuphoogte worden gespeeld.

Dat deze vier basisprincipes nog niet voor alle teams gesneden koek waren, bleek dinsdagmiddag regelmatig. Terwijl het ene team met een strakke pass de verdediging van de tegenstander uitspeelde, had het andere team het al lastig genoeg om niet hard te gaan lopen of toch maar even tegen de tegenstander aan te leunen om die het zo lastig mogelijk te maken. De wedstrijden verliepen niettemin uiterst sportief en gezellig en op enkele kleine ongelukjes na bleef iedereen heel op deze voetbalmiddag in Steenwijk.

De tweede speelronde staat gepland op dinsdag 15 november. Die middag tekent FC Meppel voor de organisatie. Ook dan beginnen de wedstrijden, die elk 20 minuten duren, om 14.00 uur.

Nieuws

menu